Sunday, May 25, 2008

SÖPÖJÄ LAPSIA JA KIVOJA AIKUISIAKaverini Roosa täytti 7, mitä perjantaina juhlittiin yhdistetyillä lasten- ja aikuistenkutsuilla hänen kotinsa auringonpaisteisella patiolla. Millä parhaiten mitata kutsujen onnistumista? Jos mittari oli päivänsankarin onnellisuus sitten voimme antaa täyden kympin tälle partylle. Hänellä näytti olevan kivaa koko ajan, ja hän olikin odottanut synttäreitään jo monta viikkoa. Jos juhlien jälkeen nauttii niiden hyvistä muistoista voidaan todeta että napakymppi oli.

Heh, napakympistä muistuu mieleen että Roosan isoveli Niko tuli heittäneeksi tikkaa siihen malliin että tikkataulun keskiosa tipahti yllättäen ulos taulusta maahan. Hups. Hauskaa vilinää oli kaiken aikaa kun lapset olivat niin eloisia. Me aikuiset emme heihin verrattuna paljon liikkuneet, mutta Roosa, Mari, Nico, Rasmus, Mila, Timi ja naapurin Veera heiluivat kuin heinämiehet.  

Tunnelma syntyi kutsuilla jo mukavien ihmisten yhdessäolosta, mutta kyllä koristelu ja tarjoilut olivat sen ohessa piste i:n päälle. Roosa kai lisäisi tähän että lahjat olivat hänelle päivän isoin jännityksen ja mielihyvän aihe. Lisäisi, jos ehtisi hetkeksi pysähtyä haastateltavaksi lahjapotkulautansa vauhdista. Sillä hän vilisteli tukka hulmuten.

Hevosviirit, heppakuvioiset lautasliinat, isosiskon tekemä voikukkasepple, äidin runsas ulkokuistilla seisova juhlapöytä kaksine kakkuineen ja lähes kokonaan itse tehtyine tarjoomuksineen juhlistivat tilaisuutta. Isäntä keitteli lisää kahvia ja kaverinsa Tommi heitti huulta aurinkokuivatuista tomaateista, (vartaassa ananasta, tomaattia, nakkia jne). Yhdessä välissä Heidi ja minä saimme ehtoisalta emännältä pienen Tupperware-esittelyn. Ensimmäisen virallisen esittelyn hän pitää tulevana keskiviikkona. 

Kaikki oli iloista, jännittävää ja miellyttävää.  Täyteen ahdetun työpäivän jälkeen tervetullut piristys perjantai-iltana, vaikkakin lyhytkestoinen. Seuraavana aamuna aikainen herätys. Sen verran stressaava työtahti että mihinkään iltamenoon en olisi lähtenyt ellei olisi ollut näin houkuttava kutsu. Roosan synttäreille oli pakko päästä!


3 comments:

  1. pesäpalloa olisitte voineet palata, niin olisitte päässeet liikkumaan lasten kanssa

    ReplyDelete
  2. Rivitalon patiolla kahvipöydän vieressä, plus seuraavan naapurin aita heti siinä... Ei kovin hyvä idea jos aikoo naapureiden kanssa olla väleissä :D Kieltämättä kiinnostavat joukkueet oltais kasattu: nuorin lapsi 3, vanhin 12 v.

    ReplyDelete
  3. 3-vuatis täysin pärjäis

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.