Sunday, June 22, 2008

OPISKELUA JA OPETTAMISTAOnpa pulleita pioneita ja hehkeän värisiä.  Heh heh hehkeää.

Arkistoissa sukeltelin ja etsin bisnesenglannin sanastoa huomisaamun opetusta varten. Tulee kerrattua siirtovelat, katteet, laskusuhdanteet ja muut mistä en ymmärrä mitään. Muistan Henry Higginsin sanat Pygmalionissa (tai My Fair Ladyssa)... "...bla bla... they don't actually care what they say, as long as they pronounce it properly...". 

Minun tehtäväni ei ole tietää finanssiasioista, vaan valmentaa oppilas sanomaan, kirjoittamaan ja muistamaan oman ammattinsa sanoja, ja käyttelemään niitä oikein. 

Eilen pidin persian ja espanjan opiskelusession ystäväni Elinan kanssa. Isä Manucher ja äiti Iffet olivat lähteneet siirtolapuutarhapalstalleen, joten saatoimme keskittyä oppimiseen ja toistemme opettamiseen. Iltapäivästä oli iso ilo ja hyöty meille molemmille. Huomenna Elina aloittaa kesäduunin joten ties koska seuraavan kerran pääsemme yhdessä pänttäämään.

Joimme teetä (chai), söimme leipää, kasviksia ja fetajuustoa, jotain maksamakkaran näköistä broileripötköä ja makeaa ihmeellisyyttä nimeltä gäz. Pölysokerin peitossa pyöreitä kovia kakkusia jotka kuitenkin sulivat suussa kunhan ne sai katkottua pienemmiksi paloiksi. Siihen mennessä puoliso oli saapunut minua noutamaan joten hän hoiteli katkaisuhommat. 

Sen jälkeen hän vielä auttoi Elinaa vaihtelemaan videon ja DVD:n johtoja jotta pääsee nauhoittamaan espanjankielistä Zorroa. Ei saa enää suoraan katsotuksi kun kesätyö alkaa. Hotellisiivousta. Samaa mitä minäkin parina kesänä yliopiston aloitettuani duunasin. Yksi kesä ja joulunseutu Lontoossa, yksi kesä Tampereella. Hah, pitääkin mennä googlaamaan tamperelaisen hotellin nettisivuja...

6 comments:

 1. Tästä tuli hyvä mieli (: Kirjoitat usein niin, että mulle tulee tosi hyvä mieli.

  ReplyDelete
 2. Piatta: Tuosta eivät kommentit voi paljon paremmiksi tulla! Kiitos, mitä mieluisinta palautetta :)

  ReplyDelete
 3. Hotellisiivoushomman sain Saksasta, rakas Tukholmassa ja koulu Turussa... Voi että, oli elämäni vaikein valinta ja päätös, en ollut vielä edes täysikäinen... Niitä aikoja.

  ReplyDelete
 4. Hannele: Niin, menitkö sinne Saksaan...?

  ReplyDelete
 5. En, kaverini sai sen työni.
  Nyt lukee ihan muuta passissani.

  Oikea päätös, vaikka ei se rakkaus ikuista, vain 9 vuotta

  ReplyDelete
 6. Pionit ovat iiihania! Minun vaaleanpunaiseni on vasta söpösti nupussa, ja siellä jo noin täydessä kukassa!

  Onkohan Hannelella pioneja puutarhassaan, -en ole aikoihin ehtinyt käydä kurkkimassa?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.