Friday, June 20, 2008

PITKÄ TYÖPUTKIHyvänen aika, onko nyt juhannusaatto? Siivooja ja tytär tulivat ennen kahdeksaa. Laittelin siinä huushollia siivouskuntoon ja hivenen ihmettelin että puoliso ei ollut vielä kahdeksalta lähtenyt töihin. Pitkän työputken päälle aivot eivät raksuta ja yksi keskeneräinen raporttikin vaivasi mieltä. Olin noussut sängystä tavallista myöhemmin. 

Juttelin Roosan kanssa ja kuuntelin kun Piia kertoili heidän matkasuunnitelmistaan. Heidän perhe on vielä tänä iltana lähdössä parin viikon reissuun Thaimaahan. Puhuimme siitä onko se Thaimaaseen vai Thaimaahan - ei ainakaan Thaimaalle. Espoohon, eikä Espooseen. Ehdottomasti Korsoon eikä Korsooseen. Hah! 

Outoa että mieheni oli edelleenkin paikalla ja sanoi lähtevänsä kauppaan. Vähitellen - oi niin kumman hitaasti - aloin käsittää että ei ole työpäivä. Hän ei mene töihin. Takana kahdeksan päivän työputki, pitkiä päiviä. Eilen meni iltapäivällä töistä suoraan golfia pelaamaan. 

Laiskistuin täysin kun kuulin että nyt saa heittää vapaalle. Olin ottanut siivousta varten hyllyjen lokerikoista ulos paperipinoja työhuoneeni työpöydälle. Siinähän lojuvat vieläkin. Minä pääsin laiskottelun makuun. Johan tässä onkin tammikuun puolesta välistä alkaen tehty 7-päiväisiä työviikkoja. Tämmöinen putki saattaa jo johtaa siihen että kohta työmyyrä lykkää koiranputkea.  

Puolisko painui iltapäiväksi golfkentälle parin kaverinsa kanssa, Tonyn ja Columin. Hyvä juttu. Minä tein kävelylenkin ja vähän puutarhatöitä. Huomenna opetan espanjaa, mutta se on enemmän huvia kuin mitään muuta. Menen persialaisten kavereiden luokse. Tuskin hekään mitään juhannuksia viettävät. Siellä olen kuin kotonani.

Hauska juttu muuten. Hammaslääkärini kertoi eilen että oli jossain vaiheessa saanut uuden asiakkaan joka oli kuulemma miettinyt tulisiko hänelle vai jollekin toiselle hammaslääkärille, ja oli päättänyt tulla hänelle kun oli minun blogista lukenut. Hih.


6 comments:

 1. Ici les pivoines sont fanées, j'ai coupé la dernière de mon jardin.
  J'ai aussi toute une collection des livres d'Agatha Christie, une vingtaine en tout.Bon weekend.

  ReplyDelete
 2. Paljasjalkaisena espoolaisena sanon kyllä aina että menen Espooseen. Asuin Espoossa. Ja matkustin bussilla Espoosta Helsinkiin.

  Ja joskus olis kiva matkustaa Thaimaahan :)

  Täälläkin unohtuu juhannus hyvin... Juhannuksen huomaa ainoastaan siitä että koko blogistan yhtäkkiä mykistyy ja painuu jonnekin mökille!

  ReplyDelete
 3. Lyliane: Here the peonies are in bloom right now. Très jolies.

  Agatha, je ne sais pas si j'en ai 20 ou 30 en anglais - La plupart en anglais, mais aussi en italien, en français, en espagnol et en suédois. Pas un seul en finnois :)

  Kiva Ope: Tiedän että Espoohon on kieliopillinen mutta Espooseen kuulostaa jotenkin muka paremmalta, joten käytän sitä.

  Ulkosuomalaisten blogeissa varmaankin puhutaan kaihoisasti Suomesta juhannuksen aikaan. Se on jotenkin niiiin suomalainen juhla. Täällä meidän tienoilla on nyt hiirenhiljaista. Jengi on porhaltanut mökeille tai vesille.

  ReplyDelete
 4. Minäkin blogien ja nettilehtien avustuksella musitin juhannuksen...tänään olisi tarjolla grillibileet rannalla kun hotelli juhlii jälkikäteen isänpäivää ja tarjoa rennon päivän biitsillä kaikille hotellin isille. Itse en ole isä mutta muutaman pomo eli voipi olla että lähden pelaamaan dominoa ja kilpailemaan kajakeille. Menköön juhannuksen piikkiin ; )
  Juhannusta vaan sinne Suomeen!

  ReplyDelete
 5. Jonna: Kyllähän tuo etäisesti juhannusta muistuttaa kun rannalla ollaan kesällä. Voit itse valita juhlitko Suomen juhannusta, ja vaikka Suomen isänpäivääkin, jos kerran jälkikäteen sielläkin juhlitaan :D

  ReplyDelete
 6. aattoina en siivoo enkä käy kaupoissa


  Mukavaa pyhien jatkoa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.