Tuesday, July 08, 2008

Outoa myyntityötäPerheen herrahenkilö leikkasi orapihlaja-aitaamme ja teimme oksista silppurilla haketta. Työ on kesken koska sähkö-kaapeli-katutyöt ovat kesken emmekä pääse käsiksi pensasaidan joka kohtaan. Jatkuu kun ehtii.

Kävimme kuulemassa millä pankki houkutteli meitä asiakkaiksi, mutta ei mitään porkkanaa näkynyt mitä olisimme halunneet lähteä tavoittelemaan, joten se siitä. Virkailijan innostus olisi mahdollisesti voinut tarttua meihin - jos hän olisi ollut innostunut. 

Asiakaspalvelun tarkasteluun tarjoutui muutakin tilaisuutta eilen. Kävelimme ostarilla tilapäisesti pystytetyn myyntipöydän ohi. Sen takaa kaksi nuorta naista kaupitteli torimyyjien tapaan huutelemalla puheluja. "Kiinnostaako teitä halvemmat puhelut?" Yhteen ääneen vastasimme kohteliaasti ohikulkiessamme "Ei kiitos" ja ihmeeksemme saimme reaktioksi riemastuneen ellei melkein pilkkaavan naurunremahduksen. Siis mitä ihmettä ?!? Oliko se piilokamera vai ihanko tosissaan ASIAKASPALVELIJAT ottivat asiakseen ensin kysyä kysymyksen johon voi vastata kyllä/ei, ja väärälle vastaukselle hirnuttiin? 

Puolisko sanoi myöhemmin että jos olisi ollut aikaa siihen pysähtyä, olisi voinut ihan huvin vuoksi kysyä että millä muka tarjoavat parempaa hintaa kuin meidän nykyinen pakettimme johon on yhdistetty Internet- ja puhelinpalvelut.

Minä olisin puolestani voinut selostaa että en juurikaan soita, vaan minulle soitetaan työpuhelimeen. Siis jos olisin arvellut olevani heille selityksen velkaa. 

"Ei kiitos" piti myös sisällään sen että emme ehtineet pysähtyä, koska olimme menossa paikasta A paikkaan B ja siitä paikkaan C ennenkuin parkkiaika umpeutui, ja pankkiinkin oli ajanvaraus.

Tosi outoa myyntityötä. Lähestulkoon loukkaavaa. Näistä puhelinajan myyjistä tuli mieleen jotkut puhelinmyyjät jotka tarjoavat lehtitilauksia ja temppuilevat samalla.

Kävelimme uudelleen jäätelökojun ohi, jossa pitkästyneen näköinen myyjä oli edennyt haukottelemaan makeasti. Tullessamme hän vain seisoi siellä ilmeisen tylsistyneenä. Ehkäpä hänen olisi kannattanut pistää päänsä ulos kojusta ja huudella kuten Italiassa: "Gelati" Gelati" ( = Jäätelöitä!) Koju oli Malmintorin reunassa.

10 comments:

 1. kuinkahan kauan sinä jaksaisit seisoa siinä haukottelematt :)

  ReplyDelete
 2. Anonymous1:11 pm

  Silmä lepää tämän postauksen sinisissä. ;-)

  t.m

  ReplyDelete
 3. Hannele: Minä en juurikaan pitkästy enkä niin muodoin joudu haukottelemaan. Jäätelökojun sisässä en pitkästyisi koska keksisin kyllä millä täyttäisin ajan. Ipod, radio, kirjoja, lehtiä, käsityö, kojun siivous, luova ajatustyö, gameboy...

  M: Minäkin olen ihastunut blogini sineen! Vähän kuin Smurffin kylki :)

  ReplyDelete
 4. Charlotta2:47 pm

  Jep, ei Rita pitkästyisi! Hän saisi jäätelökaupan sujumaan koleanakin päivänä, mikä vaatisi a) luovaa ajatustyötä b) suoraa toimintaa c) tulosten analysointia ja menetelmien kehittelyä. Johan siinä aika rientäisi. By the way, miksikähän ne nuoret naiset nauroivat asialliselle vastaukselle? Ilkeästi tehty. Olivatkohan jo niin epätoivoisia, kun kauppa ei käy, että vaan nauratti?

  ReplyDelete
 5. Merci pour le nom du lamier, je pars en Hollande, je vais essayer d'en trouver un pied.Des campanules "Alba" j'en ai dans mon jardin, mais des blanches.

  ReplyDelete
 6. Olet briljantti.
  Sait palkinnon.
  Lisätietoa meikäläisen blogissa.

  ReplyDelete
 7. Charlotta: Olen huomaavinani että ovat työpaikalla sinulle antaneet organisaatiokoulutusta :)

  Nauramisen syy ilmeisesti tässä tulkinnassa:

  Kysymys: "Haluatteko halvemmat puhelut?"

  Vastaus: "Ei kiitos, emme halua halvempia puheluita. Olemme niin tyhmiä että pidämme kalliimmat puhelut."

  Jaksoivatkohan he samalla tavalla "riemastua" kaikkien muidenkin ei kiitos - vastauksista?

  No nyt tiedetään että seuraavalla kerralla vastataan "Maybe later" - "Kiitos, ehkä myöhemmin." Ja sitten vaan kävellään rauhassa pois.

  ReplyDelete
 8. Lyliane: Ne ne connassais pas le nom lamier qu'en finnois et en anglais. I looked it up in a dictionnary. Now I know it in French, too :)

  ReplyDelete
 9. Rita, tyttärelläni tuo tyämieli myös.

  Kivat kellokukat :)

  ReplyDelete
 10. (Opiskeleva tytär sai nyt heti vakituisen työn, hän auttaa eri ihmisiä, nuoriakin, heidän kodissa. Joskus piiiitkät päivät, ei ruumiillisesti rskasta. Tytär sanoi, et ei se ajan pituus haittaa, seriippuu, miten sen ajan täytää. Hän voi "asiakkaittensa" kannsa leipoa, pomia marjoja, mitä vaan.)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.