Thursday, August 21, 2008

Piristävät puutarhatyötAhkeraliisa. A Busy Lizzy. Kukkaa pukkaa. Ahkeruus on totisesti ilo, silmäilo. Does anybody know the name of that flower in other languages? I'd like to know. 

Sain tuon yksilön kevään päätteeksi yhdeltä opiskelijaltani, joka nyt on vielä lomalla. Odottelen palaavaksi ensi kuussa, jos työpaikka myöntää hänelle lisää opiskelurahoja. Kovin on ahkera oppilas. Eivät mene fyrkat hänessä hukkaan. 

Kirjoittelin eilen materiaalia puhelinopiskelua varten, melkeinpä käsikirjoitusta pykäsin. Tämän päivän oppilaalle yhtä ja toista, huomisen soittajalle sitä sun tätä. Jokaiselle yksilöllisen tarpeen mukaan.  

On ollut otollisia ilmoja puutarhan kunnostamiseen. Maa on sopivan kosteaa ja kuivaa, kasvit reheviä monen viikon kasvukauden jäljiltä. Poistelin ylimääräisiä osia, kitkin rikkaruohoja, täytin kompostia sekä jätesäkkiä. Osa kasveista on voimistunut aikaisemmista vuosista, muutama yksilö näyttää kärsivän, kaneliomenapuu tuottaa ensimmäistä kertaa kunnollisen sadon. Ehdin varmaan tänäänkin rapsutella pihaa. Tunti päivässä pitää pirteänä ja täydentää päivän ulkoiluohjelmaa. Hyvin suunniteltu päivä pitää ihmisen toimintakykyisenä ja tyytyväisenä. 

Nyt on kukassa muun muassa syyshortensia, tarha-alpi, syysleimu, väriminttu. Kasvien väriloisto ja vihreys pitävät osaltaan henkistä hyvinvointia yllä.

8 comments:

 1. Taitaapi olla Lisetta tuo kukkanen italiaksi.

  ReplyDelete
 2. Lisetta - che bel nome! Lisa, Lisetta. Grazie Sari :)

  Italialaiset eivät ole ehkä halunneet korostaa tuota ahkeruuspuolta. Muistelisin että ruotsiksi se on flitig Lisa, mutta katsotaan mitä Hannele sanoo...

  ReplyDelete
 3. joo, Ahkera Liisa, Flitig Lisa, Busy Lizzy, kukkii koko kesän,
  kuten näet.

  ReplyDelete
 4. Hannele1:01 pm

  Fior di vetro, Lisetta
  Piante di vetro, Lisetta

  ReplyDelete
 5. Peikko paljastaa konstin. Kun miettii mitä joku on jollain muulla kielellä, voi mennä wikipediaan ja hakea sieltä sen mitä miettii. Sitten voi sieltä alhaalta vasemmalta kohdasta "muilla kielillä" kurkata samasta aiheesta kirjoitettua artikkelia muulla kielellä ja ottaa opikseen. Kokeile.

  ReplyDelete
 6. Hannele: Kiitos!

  Kova on kukkimaan. Meillä oli huonekasvinakin aikanaan ja joka päivä sai nyppiä kuihtuneita kukkia kun lisää lykästi. Tässä ulkoversiossa näyttävät kukan pysyvän kauemmin.

  Isopeikko: Hyvä hyssykät!!! En ollut havainnut tuota "muilla kielillä" - konstia. SUURkiitos ISOpeikolle :D

  ReplyDelete
 7. "Impatiens" täällä Usassa Wiki-Lizzyyn katsomatta. Kukkii kovasti, ja siemenkotaa on kiva poksauttaa, jos ei ole tarkkaan nyppinyt kuihtuvia kukkia pois, koska kukan tarkoitus on kehittää siemeniä, create new life.

  ReplyDelete
 8. Utua: Tuopa kiinnostava nimitys, "Kärsimätön". Saman asian joku voi nähdä ahkeruutena, toinen taas kärsimättömyytenä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.