Friday, September 26, 2008

Autumn leavesPunaisia lehtiä, vihreitä lehtiä, keltaisia lehtiä puissa ja maissa - eikun maassa. Lehtiä, lehtiä, lehtiä roskapostipinossa. Jätepaperisäiliö siirrettiin pois risteyksestämme, mutta nyt on parin minuutin kävelyn päässä kaksi uutta, yksi pohjoisessa, yksi idässä. 

Keittiön pöydän ääressä selasin kertynyttä pinoa. Syyskuvaston kannessa sanoo: "Syksy on parasta sisustamisen aikaa." Jaa-a, voi olla, mutta tahtoisin perusteluja. Miten niin parasta? Tai edes otollista tai hyvää. Kirjoittaako samainen lehdykkä kanteensa keväällä että kevät on parasta sisustamisen aikaa? 

Autumn leaves. Really? Autumn is leaving? Well. let it leave. If it wants to, who am I to stop it? (Päivän puujalkavizzi.) 

Eikö muuten kaikkea tule nykyään ihan liikaa postilaatikkoon? Ja sähköpostiin? 

Yksi mikä onneksi näyttää vähentyneen on se "päivän piristys" - tyyppinen joukkomeili, jossa mukahauskasti vuoroin nauretaan miehille, vuoroin naisille. En ole viimeaikoina myöskään joutunut lukemaan niitä tunteisiin vetoavia petkutusviestejä joissa kehoitetaan lähettämään ketjukirjettä milloin minkinlaisen sairauden kourissa kituvan kuvitteellisen uhrin kannustamiseksi. Hirveää millaista ajanhukkaa joutua lukemaan roskaa. Ne jotka ottavat lähetykset tosissaan, päivittelevät ja surevat niitä sitten lopun päivää ja levittävät kauhua ja lamaannusta ympäristöönsäkin. 

Mistä taito ja viisaus osata lukea vain hyödylliset ja oikeat syksyn lehdet?


9 comments:

 1. Niin, osa kauniista joululehdistä säästän, kierrätän, teen pakettikortteja ja sellaista.

  ReplyDelete
 2. Ei se pihiä ole :) Se on viisasta, säästäväistä, kekseliästä. luovaa ja kivaa. Yhdistyy hyöty ja huvi.

  ReplyDelete
 3. Meille ei ole montakaan lehteä tilattu, siis postin kautta - pihassa on kyllä runsaasti tilattuja lehtiä. Siitä huolimatta paperilehtikori täyttyy ihan liian nopsaan...Roskalehtiä en lue, oikein hävetti kun meille tuli muutama 7päivää Esikoisen nimellä mainoksena, sellainenkin pitäisi lailla kieltää että pyytämättä pistetään moista moskaa toisten postilaatikkoon8]

  ReplyDelete
 4. Kieltenope Rita10:45 am

  Mitenkähän Hannele saa nimimerkin tuolla tavalla muutetuksi...?

  ReplyDelete
 5. Inkivääri: Eräs tuttava tilasi meille näytenumeron jostain 7lehdestä, olisiko ollut juuri tuo mainitsemasi. Se oli aivan kammottavan kuvottava roskalehti meidän molempien mielestä. Sitten sieltä lehdestä vielä soitettiin ja tarjottiin tilausta. Sanoin että se ei ole "meidän tyyppinen lehti", ja huomautin myös että puhelinnumeroomme on haettu myyntikielto. - Onneksi tuttavamme ei koskaan kysellyt "lahjansa" perään.

  ReplyDelete
 6. Charlotta11:48 am

  Sanoisin, että ei mistään. Siis taitoa lukea vain hyödylliset ja oikeat syksyn lehdet. Joskus olen löytänyt hyödyllisen jutun yleensä tyhjänpäiväisestä lehdestä tai vasta seuraavana päivänä huomannut tyhjänpäiväisen jutun olleenkin hyödyllinen. Usein kyllä jonkinlainen sattuma tuntuu ohjaavan.

  ReplyDelete
 7. Charlotta: Kaipa oikeat lehdet löytyvät selaamalla jos ovat löytyäkseen. Kun kääntelee lehden lehtiä ja silmäilee sivuja... :)

  Usein on jonkinlainen "hakuisuus" päällä. Itseä kiinnostavat artikkelit osuvat silmään.

  ReplyDelete
 8. Parhaat luettavat lehdet ovat puussa. Roskalehdet tappavat paljon puita. (Tässä taitaa piillä jonkinlainen pienenpieni pointsi televisiolle ja radiolle, ne eivät kiipeä puuta kaatamaan . . . )

  ReplyDelete
 9. Utua: Good point. Nettilukemisto ei kuluta paperia - ellei ryhdytä printtailemaan.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.