Saturday, September 27, 2008

Seikkailua maisemassaViime aikoina olen poikennut totutuilta kävelyreiteiltäni tuntemattomille poluille ja löytänyt kiehtovia maisemia. Neljättä vuotta tallaan näitä seutuja lähes joka päivä. Lähitienoo on tullut tutuksi, mutta ei liian tutuksi. Aina näkee uutta. 

Eilen funtsasin valmiiksi suunnitelman oikaista joulukoristetehtaan pihan läpi mäellä sijaitsevalle asuntoalueelle, missä yhden kerran kävin talvella. Siinähän steppasin ja siksakkasin umpikujaan päädyttyäni. Oikotie oli suljettu porteilla. 

Ei muuta kun hiukkasen takapakkia ja ojan yli vieressä kulkevalle pikkutielle ja taas mentiin. Asuntoalue mäkineen ja kiemurtelevine teineen ja syksyisine puineen oli kutsuvan viehättävä. Tavallaan tiesin missä kuljin, tavallaan en. Riemastuttava hupsahdus putkahtaa lopulta tuntemattomasta elementistä tunnettuun. Kas, nyt tiedän missä olen!

Muutaman kerran totesin että olisi pitänyt vaivautua kantamaan kameraa mukana. Charmantti puisto, päiväkodin piha, peppi pitkätossumainen talo, kivinen rakennelma... niitä olisin voinut kuvata. Ehkä ehdin tänään toistaa reitin.  

Aamupäivä töitä muuten omaa tahtia ja vauhtia, paitsi oppilas kello 8.30. Illalla Chilen itsenäisyyspäiväjuhlaan latinoystävien kanssa ja vähän suomalaistenkin. Iltapäivällä toivon ehtiväni lukea, ja siivotakin pitää. Puoliso on töissä noin viiteen. Tapaamme fiestassa. Ai niin, englannin opettamisen jälkeen lienee parasta ohjelmoida espanjan kieltä päähän.

5 comments:

 1. Ai, teillä on lauantaikin työpäivä? Mukava kun on erilaisia reittejä valittavina, meillä ei täällä juuri ole - mennään yhteen tai toiseen suuntaan tai sitten suolle:) Vaihtelua kyllä onneksi samaankin reittiin järjestää itse luonto. Mukavaa viikonloppua ja fiestaa teille!

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Mä joka päivä töitä teen, mutta eipä se mitään. koska duunaan kotona, opetan, valmistan oppimatskua jne. Yksityisyrittäjä. Puolisoparka tekee joka toinen lauantai päivän klo 8 - 18. (KIelitestejä)

  Tuo on totta että luonto ja sää vaihtelevat. Juuri sitä yhtenä päivänä pohdiskelin kun havaitsin kaipaavani vaihtelua.

  You, too. Have a good weekend :)

  ReplyDelete
 3. Joskus voi löytää kaikkea uutta ihan siitä kotiympäristöstäkin. Minulta kesti vuoden asua täällä ennen kuin löysin aivan ihanan lammen, josta sittemmin tuli rauhaisa keitaani.

  ReplyDelete
 4. On oma viehätyksensä kulkea ihan samoillakin poluilla, kyllähän se valokin vaihtelee. Minä en kyllästy näihin peltoihin täällä, niin monta eri vivahdetta harmaata.

  ReplyDelete
 5. ELEGIA: Jufenaut! Nyt kun mainitset muistan yhden lammen lähimaastosta... Huomenna sinne :)

  HANNELE: Valon, varjojen ja värien vaihtelua kun seuraa ei ikinä pitkästy. Joka väristä lukemattomia vivahteita. Pitää muistaa. Kiitos :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.