Thursday, October 30, 2008

KahvikatastrofiKarmea kahvikatastrofi aamutuimaan. Viikko sitten olin ottanut punaisen termarin käyttöön, joulua ja glögiaikaa ajatellen. Sen korkki on vaikuttanut jäykältä mutta arvelin että kyllä se siitä kun totun erilaiseen systeemiin. Pistin vanhan termoksen kaappiin. 

Kahvi valumaan, meilien katselmus, blogikierros, kahvi termariin, pari kurkkuvoileipää. Mukava aamu siihen asti kunnes selvisi että korkin avaamiseen tarvittaisiin sorkkarauta, tai mies. Oli vielä nukkumassa, nousee vasta kello 6 aamuisin. Siihen tuossa vaiheessa vielä tunti aikaa. 

Keitin vettä ja tein kupin murukahvia. Ei se ollut tavanomaisen aamukahvini veroista. Grande katastrof. Ei huva. Kuppi teetä. Vähän parempi.

Mies heräsi ja avasi korkin karmeilla ponnistuksilla. Hain vanhan termoksen kaapista. Punainen lähtee takaisin Kodin Anttilaan lähiaikoina. 36 kuukauden takuu.

Mitäs sinä olisit sanonut jos aamukahvi / aamutee / aamulehti olis puuttunut?

15 comments:

 1. Tuo on kyllä ihanan näköinen tuo punainen kannusi:) Meillä on kotimainen termari, jonka kansi imaisee kiinni niin, että joskus runnoin sen auki jollain miestenvehkeellä. Ensin se aukeaa, mutta kun kahvi vähenee, sinne tulee joku outo alipaine. Niin, ja harmittaa enempi kun se on vielä kotimainen ja sen tietää, ettei siis ole halvimmasta päästä vastaavia vehkeitä...

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Eipä ollut halvimmasta päästä tämäkään! Ostimme sen heinäkuussa 2007, vaikka vasta nyt korkattiin. Muistan kun sinä silloin kommentoit täällä termarista postaamaani kuvaa :)

  Mieheni huomautti jotain imusta tai paineesta kun alkoi vääntää kantta auki. Sai ponnistella tosi paljon.

  ReplyDelete
 3. Ymmärän, aamuaika on parasta (?) ja kahvi tärkeetä :)

  ReplyDelete
 4. HANNELE: Just niin, ja lisäksi se että olin juuri valmiina odotettuun kahvinautintoon eikä se penteleen korkki auennut. Itkeäkö vai nauraa? :( :D - No en tehnyt kumpaakaan vaan hallitsin hermot. Haha.

  ReplyDelete
 5. Vialliset vehkeet hitottavat niin, että herää ilman kahviakin. Meidän nykyisessä kahvinkeittimessä on karahvi, siis se lasipannu, joka jatkuvasti lirii kintuilleen. Siis todellinen "kaadin".

  ReplyDelete
 6. Vialliset vehkeet hitottavat niin, että herää ilman kahviakin. Meidän nykyisessä kahvinkeittimessä on karahvi, siis se lasipannu, joka jatkuvasti lirii kintuilleen. Siis todellinen "kaadin".

  ReplyDelete
 7. UTUKKA: En tiennytkään että sinulla on kaksoissisko:D

  Minulta menisi hermot jos lasipannu lirittäisi... Hanki kunnollinen niin minäkin voin olla rauhallisella mielellä enkä ole huolissani sinun aamuistasi, haha!

  ReplyDelete
 8. Otan osaa! Taisi siinä olla punaista muuallakin kuin vain pannussa, kun tuollainen katastrofi iski heti aamutuimaan.

  ReplyDelete
 9. niin, ja ittellä sellanen, et vahingossa ostin KEITTOkahvia, ja olen liian pihi sen heittään pois...

  ReplyDelete
 10. "Mitä sinä olisit sanonut, jos aamukahvi olisi puttunut?"
  Olisin kirkunut kuin riivattu ja ollut erittäin huono lähimmäinen ihan kaikille. Luultavasti olisin runnonut kahvikannun väkisin auki, että se siitä takuusta...

  Kahvikannu on herkullisen värinen, piristävä! Toivottavasti saat uuden ja kunnollisen tilalle.

  ReplyDelete
 11. Peikko vaan avaa sen kannun... vaikka pohjasta :)

  ReplyDelete
 12. KIMMO: Heh heh :) Luonnollinen reaktio on suuttua kun korkki ei aukea mutta pakotin itseni rauhalliseksi. Saattaa olla että poskia vähän punotti ponnistelusta :)

  HANNELE: Sun suomi on hassua kuten mun ruotsi; se on pannujauhatusta se kokmal. Minä käytän pannujauhatusta, ja jos saan lahjaksi suodatinjauhatusta, sekoitan sitä pannujauhatukseen. Hyvää tulee.

  KATILEIN: Huh, toivotaan että vastaavaa katastrofia ei osu huusholliisi. Muutenhan naapurit joutuvat soittamaan poliisit tai ambulanssin :D

  ISOPEIKKO: Aamukahviongelma ratkeaa sillä, mutta saako kannun sen jälkeen takaisin kiinni, vai pitääkö mennä ostamaan uusi?

  ReplyDelete
 13. Vie se takais heti. Jumalauta jos ei saa tuoeretta ja hyvää kahvia aamulla. Se on a-o et on onnistunu aamu!!

  ReplyDelete
 14. DANIEL: Puolisko on juuri viemässä sitä takaisin. Kvittot är kvar, onneksi, ja takuutodistus. Ja kaapista löytyi varatermos. Kannattaa aina olla varautunut katastrofeihin :)

  ReplyDelete
 15. Suamalaiset jua nii kauhia laihaa kahvii...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.