Monday, October 20, 2008

Kello oli XINo nih. Menin takaisin Pukinmäen "roomalaisille raunioille" katsomaan aurinkokelloa, minkä vinkin antoi Sari. Eipä ollut ihan helppo tehtävä päästä erikoisuus näkemään. Tasapainoilin kivillä ja vähitellen selveni kivirakennelmien ja labyrintin nerokkuus. Kiersin, kaarsin, hoksasin että vain yhdestä ainoasta kohdasta maan tasalta pääsee sisään aurinkokellokoloon. Lopulta kiipesin sopivaan kohtaan kivien päälle ottamaan kuvan siten että aurinko oli takanani. Rannekelloni oli tasan 11. Aurinkokello näytti olevan IX:n ja X:n välissä, mutta en mene vannomaan. (Pitää klikata kuva isoksi ja katsoa tarkemmin.) Hirvitti seistä korkeammalla kuin korkokengät, ja palasin heti kun missio oli täytetty. Jännittävää, peräti jännittävää.

Ai joo, mitenkäs tuo kello siirretään talviaikaan ensi viikonloppuna?

16 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. Wow. You got a very nice blog. Great job.

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 4. Onpa tosiaan hieno rakennelma. Minä ostin aurinkokellon viime keväänä enkä osaa laittaa sitä kellon kanssa samaan aikaan.

  Tai siis osaan laittaa, mutta ei se sitten muuna aikana näytä oikein. Netistä yritin saada asiaan selkoa, paljon mitään en ymmärtänyt muuta kuin että kello näyttää jotain ns. keskiaikaa, kun aurinkokello näyttää aurinkoaikaa:)

  ReplyDelete
 5. THIS BLOG IS MY PERSONAL WEBLOG DIARY: NOT FOR COMMERCIAL PURPOSES
  ******************************************************

  INKIVÄÄRI: Kuulostaa monimutkaiselta. Tuon mutkikkuuden lisäksi luin juuri päivän Hesarista pitkät perustelut sille miksi kesäaika/talviaika - vaihtelu on huono, epäterveellinen, rahaa kuluttava ja ties mitä. Ei sitä tavallinen ihminen tajuakaan miten vaikeaa oma elämä on ennen kuin lukee lehdestä :D

  Itse olen sopeutunut kellonajan muuttamiseen hyvin ja ollut siitä jopa iloinen.

  Eikös sinulla ollut tuosta aurinkokellosta blogissa kuva ja juttua joskus?

  ReplyDelete
 6. Jos tolpan pää olisi terävä niin kello näyttäisi kymmentä,kuvasta päätellen, elikä olisi jo talviajassa - kuka kesäaikana kelloa tarvitsisikaan.

  ReplyDelete
 7. Ajattelin juuri kirjoittaa samaa kuin sirokko.
  Talvella toisaalta aurinko paistaa lyhyemmän ajan kuin kesällä, joten siitä on vähemmän hyötyä. Komea rakennelma kuitenkin. :)

  ReplyDelete
 8. SIROKKO: Ehkäpä vandaalit hyvinkin saavat osoittimen teräväksi jonain päivänä. En olisi tuollaista tullut ajatelleeksikaan, en oikein osaa äkkiseltään suhtautua aurinkoiseen ajannäyttäjään. Pitää totutella.

  JASKA: On tuossa luonnon mukaan elämisessä jotain vetovoimaa suomalaiseen, arvelen. Muistissa metsissä asuminen kenties :) Minä mukaudun oikein hyvin auringon ja pimeyden vaihteluihin.

  Komea on rakennelma. Olisin pidemmäksikin aikaa jäänyt ihailemaan ellei rannekello ja kalenteri olisi ollut mielessä,,, Tänään oli melko tiukka aikataulu. Eka oppilas jo kello 7 aamulla, VII kesäaikaa ja VI talviaikaa vai miten se mahtaa mennä..?

  ReplyDelete
 9. ISOPEIKKO: Kun Peppi Pitkätossulta kysyttiin Vad är klockan? hän vastasi etkö sitä tiedä, se on pieni pyöreä esine joka tikittää ja mittaa aikaa.

  Mutta mitäs aurinkokello on ruotsiksi? En tiedä. Parasta vaihtaa kieltä. A sun dial in English. Una meridiana in italiano. Un reloj de sol en español.

  Vai halusitko vain tietää paljonko kello on, what time it is, vad klockan är, wie spät es ist, che ore sono...? Rannekelloni, my watch, sanoo että kello on tulossa 5. Aurinkokellosta ei ole nyt apua.

  A timepiece. A timekeeper.

  Pitää mennä. Hiekka on valunut tiimalasissa, ja aamukahvini keittiössä :)

  ReplyDelete
 10. Det är ett solur på svenska.

  ReplyDelete
 11. Sitäpaitsi nuo kommentit, joita olet saanut, ovat automaattien lähettämiä. Niiden ainoa tarkoitus on houkutella kävijöitä hakemaan itselleen haittaohjelmia noiden linkkien takaa. Rosvojen robotit selaavat blogistaniaa etsien sopivia uhreja...

  ReplyDelete
 12. niin, vanha aurikokello meillä,
  löysin talon rauniolta.

  ReplyDelete
 13. Isopeikko: Solur - näyttää hassulta yhtenä pötkönä :)

  Mahtavatko tuon aasialaisen tytön kuvalla varustetut blogitkin olla rosvojen juonia? Siellä puhuttiin rahan anasaitsemisesta mainosten avulla ja siitä syystä pistin oman kommenttini tänne.

  HANNELE: Muistaisin nähneeni blogissasi...

  ReplyDelete
 14. Oli minulla kuva siitä aurinkokellosta blogissa ja kuinkahan, onkohan me mietitty sitä talviaikaa ollenkaan? Mutta toisaalta kesäaikaan minä sen laitoin kellon mukaan ja eikös se silti pitäisi näyttää oikein - vai pitäisikö? Ja onko tuo kivikello viritetty kesä- vai talviaikaan ja onko sillä merkitystä, huuuu?!?

  ReplyDelete
 15. INKIVÄÄRI: Ai sen sinun kellosi saattoi siirtää. Niinpä tietysti. Käsityskykyni alkaa laajentua.

  Ehkä tuota minun kuvaamaani ei voi siirtää koskapa se näyttäisi olevan talviajassa. Tuskinpa sitä kukaan ajannäyttäjänä käyttää, ja jos käyttäiskin niin olis sitten vaan liian ajoissa treffeillä:)
  __________________________________________

  Kumma muuten että en muistanut aurinkokelloa ruotsiksi tuossa aiemmin... Tottakai se on solur, ja siitä on jopa ollut täällä puhe vuosi pari sitten :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.