Saturday, November 01, 2008

Historialliset henkilöt pöytäseuraksi


Suosittelen: Historialliset henkilöt pöytäseuraksi - meemi Petja Jäppisen blogissa. Muistan tämän meemin parin vuoden takaa. Minun pitää valita kuusi itselleni vastakkaista sukupuolta olevaa historian henkilöä kuvitteellisille kutsuille istumaan kanssani aterialle ja osallistumaan pöytäkeskusteluun.  

En usko että ketään valitsisin politiikasta tai tieteistä. Luulen että valintani kohdistuisi maineikkaisiin psykologeihin, kielitieteilijöihin tai filosofeihin. Freud, Jung, Bertrand Russel... Pitää vielä miettiä ennen kuin lähden kutsuja kirjoittelemaan. Olen aamupäivän töissä ja iltapäivällä menen kutsuille joten saattaa jäädä.

Haasteen ottakoon kuka tahansa lukijoista tai vakiokommentoijistani. Vapaaehtoinen, mutta heitänpä sen nyt kuitenkin Ripsalle, Leonooralle (joka on aikaisemminkin osallistunut), Itkupillille  ja Elegialle.

11 comments:

 1. Kiitos Rita
  Tämähän on todella mielenkiintoinen haaste. Otan sen innolla vastaan. Nukun yön yli, eihän sitä tiedä vaikka unessa tulisi vinkkejä tähän. ;)

  ReplyDelete
 2. Pistin tosiaan melkein kaksi vuotta sitten keksimäni meemin uudelleen kiertämään, ja nyt valitsin historiaa harrastavien miesten sijasta lähtöporukan, jossa on kaksi naista ja yksi mies, jotka kuitenkin kaikki ovat sujuvia kirjoittajia ja ajettelevia ihmisiä

  ReplyDelete
 3. ITKUPILLI: Minulla oli tunne että innostut tästä :)

  PETJA: Tämä sopii bloggareille hyvin, koska meidän joukossamme on komenttikeskustelua harrastavia, filosofoinnista ja pohdiskelusta kiinnostuneita. Hyvän meemin voi ottaa aina uudelleen esiin.

  Rutinoitunut bloggari muuntelee meemit itselleen sopiviksi!

  ReplyDelete
 4. Rita, tämä on kyllä kiinnostava meemi, yleensä olen näissä kehno, mutta kun on kyse historiasta, niin ei taida olla ihan tyhjän nyhjäämistä.

  Ja kun vielä on vähän aikaa siihen kun lähden KAVA-leffa-esitykseen eikä oikein ehdi aloittaa mitään suurisuuntaista ennen sitä niin taidanpa vetäytyä miettimään.

  Hyvä Petja, että lähetit tämän eteenpäin. Kaksi vuotta sitten en tainnut Blogistanissa ollakaan.

  ReplyDelete
 5. RIPSA: Niinpä minullekin kävi että aamupäivän olen paiskinut töitä ja kohta olen lähdössä kutsuille. Historian henkilöt jäävät taka-alalle tällä erää, mutta sen sanon että jos meemin teet, lupaan lukea sen ainakin pariin kertaan :)

  ReplyDelete
 6. Haaha, illallinen Freudin kanssa :)
  Minä kutsuisin turkulaisen Fredrika Bremen, puolalaisen Marie Curie ja 8 lapsen äidin Pyhä Birgitta.

  ReplyDelete
 7. Virtuaalirutistus kiitokseksi nimeämisestäni Rita!

  Jos pitäisi blogistanista valita pöytäkumppani hauskaan, innoittavaan ja kaikesta positiivisia puolia löytävään porukkaan, valinta numero uno olet sinä Rita.
  Sympatiseeraan possukoitasi, tupsukorvakuviasi, ja Jäpykkä-tarinasi eivät ole koskaan jättäneet naamaani peruslukemille.
  Ja aina humoristisuudessasikin on mukana valoisa inhimillisyys.
  Juttuaiheet eivät kanssasi varmaan lopu koskaan, sen verran sinussa on tuota tietolaarin vikaa! :)

  ReplyDelete
 8. No kieltämättä hyvin erikoinen haaste! Kiitos, että heitit sillä minuakin :)

  Täytyy hetki mietiskellä, mutta vastaan siihen jossain vaiheessa. Näin äkkiseltään uskoisin, että minunkin intressini liikkuvat ihan muissa tahoissa kuin poliittisissa.

  ReplyDelete
 9. HANNELE: Hyvässä seurassa olisit, sivistyneessä. Sydämen sivistystäkin. Ehkä yrittäisin tulla muka sattumalta kyläilemään...

  LEONOORA: Sydämellinen kommenttisi on aivan ihana! Monet kiitokset. Ottaisin sinut pöytäseuraksi koska tahansa, ja ne loput pakolliset osallistujat voisimme vaikka leikata pahvista.

  "Jäpykkä" - KUOLIN NAURUUN! Ihana nimi. Se oli JUPUKKA JÄPIKÄINEN :D

  "ELE": (Ollaan sen verran tutumpia että käytän lempinimeäsi :)

  Odotan kiinnostuneena mitä keität kokoon!

  ReplyDelete
 10. :D:D:D.....! Kiitän!

  ReplyDelete
 11. No vierähti hiukan, että sain kaikki herrat kutsuttua samaan pöytään, mutta nyt on pöytä katettuna:

  http://itkupillinkyynelkanava.blogspot.com/2008/11/historialliset-henkilt-pytseuraksi.html

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.