Friday, November 28, 2008

Rentoutusta marrasväsymykseenKannatti ottaa lumikuvia kun oli lunta. Kuulemma lumiennätys pääkaupunkiseudulla, 30 senttiä. Edellisen kerran satanut näin paljon vuonna 1961. Noin taisi puoliso sanoa aamulla. Minulla kolmen päivän Hesarit lukematta. Kiireinen viikko. 

Kävin kaupassa. Olin osannut varustautua sopivasti. Totesin monessa käänteessä kumisaappaat parhaaksi valinnaksi. Selkäreppu ja kaksi kauppakassia. Kuorma jakautui tasaisesti. Kävelin kevyesti kotiin, Darren Hayesin cd:tä SPIN kuunnellen.  

Työkiire helpotti tänään aamupäivällä. Kauppareissun jälkeen soitin isälle ja äidille. Juteltiin pitkään, ja kello kahden maissa söin pitkän lounaan ja katselin Sturm der Liebe. Rentoutunut olo. Eilinen Derrick katsotaan tänä iltana. Puolisko tulee töistä kuuden ja seitsemän välillä. 

Huomisiltana päästään amerikkalaisen Susanin ja hänen suomalaisen miehensä kotiin viettämään kiitospäivää oikein kalkkunan kera. Kaikki tuovat jotain ruokaa.

Viime lauantaina oli amerikkalaisen Belindan luona thanksgiving - nyyttärit, mutta siellä ei ole tapana koota kalkkunaillallisia, vaan kaikki tuovat mitä tuovat; salaatteja, riisiruokia, pasteijoja, juomia, patoja, kakkuja, jälkiruokia.

Ystävien kanssa kokoontumiset ovat piristävää lääkettä vuodenajan väsymykseen. Työssä olen kautta aikojen huomannut alkavani tehdä virheitä lukukauden lopussa. Viime viikonloppuna luulin lähettäneeni englannin nettitehtävän tavalliseen tapaan kaikkien osallistujien sähköposteihin. Pari päivää myöhemmin kävi ilmi että olin ilmeisesti lähettänyt sen ainoastaan itselleni. Hohhoijaa. 

Kiire ja väsymys vaikuttavat aina marras - joulukuun tienoilla. Tänään olen tosin pirteä. En ole enää oppilaitoksissa töissä, mikä on vapauttava ajatus. Freedom. Loppukokeitten ja oppilasarviointien ruuhka ei meitsiä kosketa. La liberté. Vapaus. Frihet.

6 comments:

 1. Että sitten postitit itsellesi tehtäviä, hih:) Näin myöhään syksyllä pitää olla itselleen armollinen ja onneksi olitkin. Lumi on alkanut vajota huolestuttavaa vauhtia:/

  ReplyDelete
 2. Juu, teillä taitaa olla tosiaankin vähän enemmän tuota lunta kuin meillä! :)

  ReplyDelete
 3. Nyyttikestit kiitospäivänä kuulostaa mukavalta.

  ReplyDelete
 4. Nyt on viikonloppu eli frihet ja vapaus sulle!

  ReplyDelete
 5. Hieno kuva! Kun olen töissä, tämä aika vuodesta on aika painajaismaisen kiireistä. Minä huomaan väsymykseni vähän hassulla tavalla: Homma lähtee käsistä, siis ihan konkreettisesti, minä pudottelen esineitä. En siis hyllyiltä tms. vaan käsistäni. Mitään en ole onneksi silti rikkonut.

  ReplyDelete
 6. INKIVÄÄRI: Lähetän tehtävät aina itselleni ja piilotan osallistujalistan. Tällä kertaa unohdin osallistujat :D

  SARI: Tänään meilläkin lumi häviämässä ja plus-asteita.

  HANNELE: Siitä tulee kivaa. Sen voin ennustaa jo nyt:)

  DANIEL: Täyttä vapautta ei ole töistä, mutta ei sentään tarvitse kokeita pitää kuten kouluissa. On vapauden tunne. Puhelinoppilas soittaa kohta ja oppimateriaalia valmistan sitä ennen ja sen jälkeen...

  KATILEIN: Juuri se koulujen lukuvuoden lopun painajaismaisuus ja hektisyys puuttuu nykyään meikämantan elämästä - siksi on VALTAVA vapauden tunne... Jipii! :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.