Wednesday, December 03, 2008

Helpot piparikiekot



Joululeipominen ei tule tästä paljon helpommaksi. 
Resepti mukavuudenhaluisille, kiireisille, pipareiden ystäville. 

JUUSTOISET PIPARIKIEKOT (54 kappaletta)

1 paketti (500gr) valmista piparkakkutaikinaa (pakaste)
125 gr sinihomejuustoa (Aura tai Pirkka)

Anna taikinan sulaa yli yön jääkaapissa.
Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli kumpikin taikinanpala jauhotetulla pöydällä 
20 cm kertaa 25 cm kokoiseksi levyksi.
Harjaa ylimääräiset jauhot pois.
Levitä päälle hyvin kylmänä raastettu juusto mahdollisimman tasaisesti.
Kääri taikina pitkältä sivulta rullaksi ja harjaa ylimääräiset jauhot pois.



Leikkaa rulla terävällä veitsellä vajaan sentin viipaleiksi.
Aseta pellille leivinpaperin päälle.
Muotoile kiekot pyöreiksi.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 9 minuuttia.
Jäähdytä pellillä.
Tarjoa tuoreina glögin kanssa tai juustotarjottimella.

4 comments:

  1. Valmiissa piparkakkutaikinassa liian vähän mausteita...

    ReplyDelete
  2. Wau! Tämähän oli huima vihje! =)

    Kiitos Rita! =)

    ReplyDelete
  3. Tosi kauniita! Voisin tehdä tarjottaviksi. Ise en osaa homejuustoa oikein syödä muut kuin sulaneena pitsan päällä tai yhden tietyn kanakastikkeen joukossa..

    ReplyDelete
  4. HANNELE: Niinkö? Minä en pidä kovin mausteisista jutuista joten olen tyytyväinen.

    HALLATAR: Kiva että sait iloa:)

    KATILEIN: Pitäisit noista varmasti. Homejuusto ei niissä maistu lainkaan samanlaiselta kuin "raakana".

    ReplyDelete

Kommentit ovat tervetulleita. Pyrin vastaamaan kaikkiin.

Julkaisen heti kun ehdin. Iltaisin en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)