Monday, December 01, 2008

Kookoskakkuset / Coconut cakes


Nyt tulee niin helppo resepti että köpelötkin osaavat ja lyhytjännitteiset jaksavat. This recipe is so quick and easy that I can recommend it to even those who  say they can't find their way around the kitchen and to those who have the attention span of a baby monkey. 

2 munaa (eggs)
200 gr sokeria  (sugar)
250 gr kookoshiutaleita   (coconut flakes)
1 tl vehnäjauhoja  (1 tsp wheat flour)

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi (beat the eggs and sugar)

Kookoshiutaleet ja jauhot lisätään (add the coconut flakes and the flour)

Pellille pieniä kokkareita. Uunin lämpö n. 180 astetta. Noin 10 minuuttia.


Yhdestä erästä tuli litteitä. Toiselle pellille sain aikaan tiiviimpiä möykkyjä, sanoisinko lähes puolipalloja. One batch turned out flat, but then I tried to make the dollops more firm and that batch turned less flat. Perhaps I could say hemispheres.Kiitos ystävälleni Päiville jolta olen reseptin saanut. Hän tarjoili näitä kerran Tupperware-kutsuillaan. Oli tehnyt kookospalloja. Itse en ole onnistunut saamaan palloja aikaiseksi. Pitäisi kai tehdä tiiviimpiä kökköjä. Kahdenmuotoisia tekeleitä sain tällä kertaa aikaan.

8 comments:

 1. Mums, ei tarvitse noita vehnäjauhoja, silloin sopii täysin kaikille, jotka eivät kestä gluteenia.

  Reseptissäni aitoa voitakin. Ja vähemmän sokeria:

  50 gr smör
  2 ägg
  1 1/2 dl socker
  200 gr riven kokos
  1 tsk vanilinsocker

  ReplyDelete
 2. HANNELE: Tuota voisinkin kokeilla seuraavalla kerralla. Se vain ongelmana että emme käytä voita eikä sitä kai voi ostaa 50 gr kerralla, mutta kehitellään ideaa. Tack.

  ReplyDelete
 3. jäta pois jauho ja voi sitten

  (kroppa tarvitsee rasvaa, ei vaarallista, päinvastoin :)

  ReplyDelete
 4. Thanks - siinäpä oiva resepti herkustani kookoksesta:)

  ReplyDelete
 5. Rita kiitos "kakkaraohjeista", minulle on hyvin tyypillistä, että ne pikkuleivät joiden pitäisi kohota, eivät sitä uunissa useinkaan tee, mutta makuhan se on kaikkein tärkein :)!

  Noitahan täytyy tosiaankin leipoa.
  Kookoksen tilalle varmaan sopisi manteli- tai pähkinärouhekin. Pitäisi vaan olla yhtä hienoksi jauhettua kuin kookoshiutaleet.

  Rita, Hannele on oikeassa nyt saa taas uusien tutkimusten mukaan juoda punaista maitoa ja syödä voita. Tietysti kohtuus kaikessa!

  ReplyDelete
 6. HANNELE: Ai että voin voin jättää poiskin? Mutta eikös se sitten ole melkein sama kuin minun reseptini?

  INKIVÄÄRI: Tosiaan, olet joskus maininnutkin että rakastan kookosta. Nyt tuli resepti tarpeeseen :)

  LEONOORA: Tosi kun vesi että maku ratkaisee eikä muotoseikat :)

  Voista: Mieheni ei käytä lainkaan voita eikä margariinia, ei ole käyttänyt sitten lapsuuden. Emme useinkaan leivo emmekä syö leivonnaisia, joten meillä ei ole voita. Leivän päälle laitan margariinia koska en jaksaisi ryhtyä odottelemaan voin pehmenemistä:)

  Manteli- ja pähkinärouhe kuulostaa herkulliselta, ja terveelliseltä, myös jouluiselta, mutta kaloreita lienee aika tavalla. Kohtuus kaikessa, samaa mieltä!

  ReplyDelete
 7. (tuo vehnäjauho ei sovi, jos tarjoaa jolleki, joka ei kestä gluteenia. Minun reseptissä vähemmän sokeria)

  ReplyDelete
 8. Marjo2:03 pm

  Teimme kaverin kanssa näitä ja olemme ilmeisesti uskomattoman köpelöitä koska epäonnistuimme aika pahasti :) Ongelmana oli ainakin se että ei löytynyt vaakaa (jota muuten ei kaikilla köpelöillä ole ollenkaan jolloin kaikki ohjeet joissa on painomittoja ovat huonoja). Lisäsimme osaan taikinasta myös suklaarouhetta, mutta suklaattomat epäonnistuivat yhtälailla. Molemmansorttisista tuli ohuita tahmeita lettuja jotka eivät meinanneet irrota leivinpaperista, lautasesta eikä sormista, ja repeilivät rikki. Maku oli siedettävä mutta ei sellainen kuin oletettavasti olisi pitänyt.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.