Monday, January 26, 2009

Kauppareissu ja Vanha kettuJotkut koulut ovat keksineet tarjota oppilaille välituntiliikuntaa. BRILJANTTI IDEA. Tunneilla istumisen lomaan hyppynaruja ja ohjattua liikuntaa. Siitähän voivat vaikka innostua. Aivot virkistyvät ja opintosuoritukset paranevat.

Terveiset ruokakaupasta. Hain miehelle täydennystä "jättiläisomeniin". Honey crunch apples for my honey. Tavaroita pakatessani reppuun kaksi päärynää pullahti ulos pussista ja kieri lattialle. Nostin toisen itse ja eräs myyjä nosti toisen. Hymyilin hänelle. Pari myyjää kielsi koululaisia pelaamasta kouluaikana... jaa, en oikein tiedä mitä pelejä ne ovat siellä yhdellä seinustalla. Jotain hedelmäpelejä? Myyjät kävivät ottamassa töpselin seinästä nähdäkseni. Hyvä että koululaisia valvotaan.

Ihanassa pienessä pyryssä kävelin kauppamatkat. Talvinautintoja.

Aamuopetus onnistui ja virkisti. Sekä puhelinoppilaan että yksityisoppilaan kanssa intouduin tekemään uusia juttuja ja keksimään piristäviä jatkosuunnitelmia. 

Vähän meni yliajalle kummankin kanssa. Onneksi olen sen ottanut valmiiksi huomioon omaa aikataulua laatiessa. Minusta on aivan käsittämätöntä että esimerkiksi fysioterapeutti, jolla vuonna 2002 kävin, buukkasi ihmiset tyyliin "eka asiakas kello 8.00 - 8.45 ja seuraava 8.45 - 9.00. Siis täysin ilman taukoa. Maksoin myös siitä ajasta kun riisuin ja puin vaatteet. 

Ei tulisi mieleenkään veloittaa omia yksityisoppilaita siitä ajasta kun he pistävät lähtiessään vaatteet päälle. Eikä siitä ajasta kun he ottavat kirjoitusvälineet esiin. Tuntiveloitus alkaa siitä mistä opetus alkaa. (No ei tietenkään silloin jos oppilas on 45 minuuttia myöhässä, mutta toisaalta sellaiset elkeet lopetan hyvin lyhyeen.)

Ach, saksankielisiä sarjoja on riittänyt. Eilen katsottiin Vanha kettu. Tavattoman kiinnostava. Köster on käyttänyt aika monessa jaksossa pientä petkutustaktiikkaa jotta on saanut selville valehteleeko se jota hän kuulustelee. Näppärästi ja nopeasti selviää vale. 

"Eilenhän oli sähkökatkos. Ette voinut katsoa TV:tä silloin kuin väitätte." 

"Hyvä on, en katsonut TV:tä. Olin murhapaikalla, mutta en uskaltanut sanoa jotta minua ei epäiltäisi."

Sympaattisia inhimillisiä sivujuonia ja tapauksia mahtuu aina Vanhaan kettuun ja toiseen suosikkiini Derrickiin. Eilisessä vanhalle naiselle oli myyty tietosanakirjoja mistä hänen poikansa oli vihainen, koska äidin eläke oli pieni. Hän lähti rähjäämään myyjälle ja kohta sen jälkeen myyjä murhattiin. Köster tuli miestä kuulustelemaan. Kysyi tämän alibia. "Alibia, mitä ihmeen alibia?" mies yritti. Äitinsä siihen hakemaan tietosanakirjaa ja selvittämään mikä se alibi on... Heh.


5 comments:

 1. Mistä sinä nuita kettuja katselet? Eipä meillä näy. Mun lemppareita kanssa.

  ReplyDelete
 2. Luulen että TV 2 ... Lisäksi luulen että sen voi katsoa netissä. Ainakin Derrickin voi.

  ReplyDelete
 3. Onpa hyvä idea tuo välituntiliikunta!
  Edelleenkin näyttää olevan kunnon talvi teilläpäin:-)

  ReplyDelete
 4. Hienoa. Välituntiliikunta tavallista Hisingessä, opettajakin usein mukaan 15 minuutin lenkille.
  Usen oppilailla pitkät tauot ja vähän tekemistä, ei pelaamiset haita koulutöitä.

  Monessa raskaassakin työssä saa tehdä monta tuntia ilman taukoa. Tyttäreni kertoi, että hän ei saanut juosta edes vessaan...

  ReplyDelete
 5. YAELIAN: Välituntiliikuntaa minäkin itselleni aina järjestän kun työpaikka on kotona :)

  Kunnon talvi on. (Kuva ei tänään oettu mutta voisi olla.)

  HANNELE: Olisikohan tuo hieno idea sitten teiltäpäin lähtöisin? Hesarissa oli artikkeli että Turussa on kehitetty välituntiliikuntaa.

  Kansalaisaktivistit uhosivat joku aika sitten kun Lidlin työntekijöille ei annettu WC-taukoja... Tuommoisesta kuuluukin uhota ja oikeuksia vaatia.

  Ilman taukoja työskentely kostautuu jossain muodossa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.