Sunday, January 25, 2009

PannukakkusunnuntaiYlös sängystä kello 3.35. Oppimateriaalin valmistusta kello 4 - 6.

Kahvia, telkkaria. Rai Due -kanavalla luento Alberto Moraviasta. Sitten katsoin yhden tallentamani Dr Phil Show'n. Aiheena "Itseluottamus vai itserakkaus?"

Tunnin kävelylenkki talvisäässä puolison kanssa, klo 9 -10, pyykkien pyöriessä koneessa, sen jälkeen pannukakkutaikina turpoamaan. 

Blogikierrokselle en nyt ehdi. Sori kaverit. Huomisen opetusta pitää valmistella.

Eilen vietimme mitä ihanimman ja miellyttävimmän iltapäivän ystävämme Mirkun luona. Siinäpä mestarikokki. Saimme lohimedaljongit, perunoita, tilliä, tomaattisipulisalaattia, hedelmiä. Kahvin kanssa ruuneberintortut.

Mirkku on saanut poikansa vanhan läppärin. Opetimme hänelle muutamia toimintoja. Blogilistankin pistin hänelle helposti haettavaksi. Mieheni demonstroi miten lasku maksetaan pankkiin. 

Mirkku oli korjannut yhden neulepuseroni. Siinä oli liian syvä kaula-aukko. Mirkku neuloi samanvärisestä langasta lisälapun avuksi. Hyvä tuli. Uskomattoman samanvärinen ja yhteensopiva viritys.  

Illalla katsottiin Derrick. Olen nähnyt saman jakson italiaksi dubattuna joku vuosi sitten. Muistin kuka murhaaja oli. Sitä ei siis tarvinnut arvuutella eikä jännittää. Keskityin nauttimaan musiikista, yöllisten kohtaamisien tunnelmasta ja juonen kehittelystä. Tämä oli jakso missä kuristettiin tummatukkaisia naisia, ja poliisinainen ryhtyi houkutuslinnuksi.  Ein Lockvogel. 

Kiva viikonloppu. Sunnuntaita on vielä paljon jäjellä. Kello vasta tulossa  11. Jospa pistämme sen pannukakun uuniin.

11 comments:

 1. Peikko on pannukakkuja paistaessaan miettinyt miksi niistä tulee aina pannukakkuja.

  ReplyDelete
 2. Niin, ruuneberintorttuaika nyt. Sinähän ylös vähän sen jälkeen,kun minä pääsen sänkyyn..

  ReplyDelete
 3. PEIKKO: Minä en jäänyt ihmettelemään muuta kuin miten voi olla niin hyvää kun pistelin palan pannukakkua poskeen. Viipale vaniljajäätelöä ja vadelmia päällä :)

  HANNELE: No minä olen joskus ihmetelly että mitä blogia postailet keskellä yötä :D

  ReplyDelete
 4. Siis miten ihmeessä jaksat touhuta puolineljästä puoleenyöhön? Meillä tarvitaan ainakin 8 tunnin yöunet.

  Saksalaiset poliisisarjat ovat kyllä legendaarisia. Huvittavaa, kun kaikissa sarjoissa on samat näyttelijät.

  ReplyDelete
 5. HELENA: Puoleenyöhön, minäkö, hihii :) Sammun pääsääntöisesti jo kahdeksalta illalla, nukun hyvin about 8 tuntia ja nousen virkeänä, useimmiten siinä neljän maissa.

  Saksalaiset sarjat:Meitäkin aina naurattaa kun on samat näyttelijät :D

  ReplyDelete
 6. HELENA: Postaukseni lopussa kello 11 tarkoitti että kello oli tulossa 11 aamupäivällä, ei illalla :)

  ReplyDelete
 7. Onko teillä noin ihanan lumista just nyt? Olen kai ruvennut tässä lämpimässä ilmassa (pitäisi olla talvi muttei ole..) kaipaamaan lunta!
  Laittoipa Mirkku teille upean aterian:-)

  ReplyDelete
 8. Hauskoja kirjoituksia.

  Katson harvoin TV:tä, mutta koen sen aina katsoessani hyvin virkistävänä. Kuuntelen TV:tä usein mielelläni, sillä mieheni katsoo TV:tä enemmän kuin minä. Historiaa, uutisia, tiedeohjelmia, urheilua. Englanti pysyy tuoreena.

  Olen kylläkin tehnyt jaloja päätöksiä katsoa esim ranskalaisia elokuvia ranskalaisen alatekstin kanssa. Se tekisi hyvää, veisi kielitaitoa aina pikkuisen eteenpäin.

  Miniäni on ranskankielinen, puhumme englantia, mutta hän kirjoittaa minulle aina ranskaksi ja ilokseni ymmärrän sitä vuosi vuodelta yhä paremmin.

  Kuten Helsingin ranskalaisen koulun rehtori aikoinaan sanoi: kielen oppiminen on spiraalista.

  Oletko samaa mieltä?

  ReplyDelete
 9. YAELIAN: On, ihanan lumista on ja pikkupakkanen. Tällä hetkellä pyryttää pikkuisen.

  Mirkku syöttää meitä aina, hihii ja pistää mukaankin eväitä :)

  ANNA: Kiitos kivasta kommentistasi. Minulle ihan uusi ajatus tuo kielten oppimisen spiraalisuus... En oikein saa siitä kiinni vielä. Ehkä siinä on samaa ajatusta kuin siinä että oppiminen on asteittaista, aaltomaista, sykäyksittäistä jne. Minä ajattelen oppimisesta että siinä on paljon erilaista "liikettä" ja prosessia. En millään menisi mukaan ajatukseen että se on pelkästään spiraalista tai pelkästään aaltoliikettä.

  Osaatko selittää spiraalisuutta? Nyt se jäi oikein mieltä askarruttamaan :) Mielelläni kuulisin lisää.

  Onko se kuin nousimme kierreportaita ja näköala muuttuu... öööö?

  ReplyDelete
 10. Ehkä se on sitä, että vähitellen kielitaitomme kasvaa, sanavarasto laajenee, ilmaisukyky syvenee, tulee jopa jotain tyyliä kirjoitukseen ja puheeseen. Kasvu tapahtuu vähitellen. Tätä arvelin sen sanonnan tarkoittavan. Voimme varmaankin käyttää monenlaista symboliikkaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.