Thursday, May 21, 2009

HelatorstainaHelatorstai hela dagen. Ascension Day. 

My mother gave us two pumpkin seeds. This is going to be exciting.

Sain äidiltä kaksi kurpitsan siementä jotka idätimme ja pistimme taimet ulos kasvamaan. Emme ole ennen kokeilleet. Jännittävää. Vaikuttavat nopeilta ja voimakaskasvuisilta. Muutenkin kasvu puutarhassa edistyy huimaa vauhtia.

Many people have a day off. Not me. Not my husband. I teach and there's also the Friday report to be written for the online course of English. What a relief it will be when June comes and I won't have to work quite so hard.

Monilla tänään työstä vapaata. Minulla on italian opetusta ja viikkoraportin kirjoitustyötä, mutta suunnittelen pientä pakoa ulkoilemaan ihan kohta. 

Perjantai-illaksi on kutsu Bábin Juhlaan, kahdellekin taholle, mutta olen vailla kyytiä koska mies on töissä. Kumpikin paikka on niin monen mutkan takana busseilla tai junilla että en jaksa vaivautua. Ilta ei muutenkaan ole minun aikaani. Taidan jäädä kotiin. 

Hyvää helatorstaita. Ellette saa minulta blogikommentteja se johtuu siitä että olen työn orjuuttama...


8 comments:

 1. Mukavaa ja renouttavaa viikonloppua! :)

  ReplyDelete
 2. Kiitos ! Saan sellaisen kesäkuussa ja siitä eteenpäin muinakin kesäkuukausina. Mukavaa viikonloppua izzellesi, Blogizze :)

  ReplyDelete
 3. Toivottavasti ei työ liikaa orjuuta! Hienot taimet sulla,kerro sitten miten edistyvät ja jos kurpitsaakin tulee....
  Hyvää Viikonloppua Rita!

  ReplyDelete
 4. Tervehdys Rita!

  Minulla on muutama kurpitsan siementä tällä hetkellä myös!

  Haluan kasvaa paljon kasveja tänä vuonna. Ulkona, mieheni Mark ja minä rakennut pienen rajalla puutarhan varten. Tuolla ovat yrttejä, herneitä, palsternakkaa, tomaattia, 'runner' pavut, sinun vuokkoja jne... ja totta kai Kurpitsaa! ((Myöhemmin...Kurpista piirakka)) Mutta meidän puutarha paikalla on vain pienen tila!!

  Parvekkeella tulee paljon kukat.. mutta kaikki ovat siemenistä, niin tällä hetkellä voi nakee vain maaperään!!! Toivottavasti he kasvavat hyvät!

  Lämpimin terveisin Lapista,
  Michelle

  ReplyDelete
 5. YAELIAN: Aion kyllä kuvata kurpitsan edistymistä, jos se edistyy. Viikonloppu menee työn merkeissä mutta muutakin äksöniä on luvssa. Hyvää viikonloppua sinulle ja kokkauksillesi :)

  ReplyDelete
 6. MICHELLE: Ai sinullakin on kurpitsan siemeniä. Eräs amerikalainen ystäväni saa joka vuosi kurpitsan siemeniä siskoltaan USA:sta. Ehkä niistä kasvaa pumpkins ja meille kasvaa marrrows :)

  Pieni puutarha on parempi kuin ei mitään.

  Suomen kieltä: kasvaa /kasvattaa

  Kasvatamme kurpitsaa. (We grow...)
  Kurpitsa kasvaa hyvin. (It grows well)

  Hyvää viikonloppua teille Lappiin!

  ReplyDelete
 7. Pumpkins are my favorite.
  It's fun watching them grow.
  Brad :)

  ReplyDelete
 8. BRAD: These will be our very first pumpkins!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.