Monday, May 18, 2009

An international partySusan and Jukka's idyllic house. They have a big yard and since the weather was gorgeous our get together naturally took place outdoors.

Ilma suosi eilen joten istuimme ulkona syömässä ja seurustelemassa. Haimme ruokaa keittiöstä ja Jukka grillasi possunkyljyksiä lisävahvistukseksi.Barbecued pork chops and chicken from the oven. Possunkyljyksiä ja broileria.I asked Gail to pose in front of a spruce tree, which she did, and what a pose it is! She could do this professionally. Wonderful sense of humour, in other words she laughs at my jokes. 

Gail on amerikkalainen, kuten kutsujen emäntäkin. Loistava huumorintaju, eli nauraa meikäläisen vitseille. Hänellä itsellään oli hauska juttu josta pidin. Hän kysyi tiedänkö mitä eroa on maljakoissa jos äännän a vase pitkällä a:lla tai ei:llä, vaaz or veiz? Tarjosin tietenkin selitykseksi amerikka-britti-vaihtelua, mutta hänelläpä oli lisävivahde juttuun: veiz on halpa vaasi ja vaaz kallis kristallimaljakko. Hah hah. Se siis ostetaan in a shop, sanoin. Ostetaan hienosta erikoisputiikista eikä vain tavallisesta storesta.Aarne, dear sweet Aarne. A loyal reader of my blog for many years now. He greeted me with these words: "So now you're a popular call girl". That proves he has read my blog. Maybe too well. This is a rare treat. It is not often that we bloggers know our readers.

Tapasin Aarnen ja hänen vaimonsa Sirpan ensimmäistä kertaa amerikkalaisen ystävämme Belindan perinteisillä Thanksgiving-kutsuilla vuosia sitten ja annoin heille blogini osoitteen. Seuraavana vuonna kävi ilmi että Aarne oli lukenut blogiani. Viime vuonna törmäsin Aarneen ja Sirpaan yllättäen Susanin kutsuilla. It's a small world. Susan on heidän englanninopettajansa. 


Here's Susan, with a student of hers, Hannu. Susan has lived in Finland for more than 30 years. I took this picture when she started telling about her youth in the USA. She was a bit of  an activist, a hippie, if you will. She is still big on human rights. As am I.Voitto ja hänen tyttärensä Aijalaura putkahtivat yllättäen paikalle juuri kun olin lähdössä. Ehdin vielä ottaa heistä kuvan. Isä ja tytär. Aijalauran äiti on venäläinen. Porukkamme oli taas aika kansainvälinen. Monenlaista kivaa tapahtui ja oli tarjolla. Otin Sirkasta kuvan kaksikuisen kissanpennun kanssa mutta kun en muista kysyinkö häneltä lupaa kuvan julkaisemiseen, se jää nyt tässä vaiheessa pois. 

Susanin idea kutsuille oli että kokoamme kansainvälisen poppoon ja puhumme kaikkien kansojen yhteenliittymisestä, mikä on lähellä hänen sydäntään koska hän on bahai. 

Puhuimme mieliämme järkyttäneestä tapauksesta. Olette varmaan lukeneet 8-vuotiaan somalitytön rasistisesta kohtelusta. Valkoinen mies tönäisi tytön tieltään niin että tämä kaatui selälleen ja nimitti apinaksi. Törkeää. Nimittely on aina huonoa käytöstä, toisen tönäiseminen väärin ja se että tuo tapahtui asetelmassa aikuinen mies vastaan lapsi, mies vastaan tyttölapsi, tekee siitä törkeää. Paheksun syvästi. Tämä ei jää tähän, -rrkele.

Hyvä juhla koska siellä vanhat ystävyyssuhteet lujittuivat, tuli lisää ystäviä, puhuttiin asiaakin eikä ainoastaan small talkia. Olen iloinen että minut kutsuttiin mukaan. 


10 comments:

 1. Voi kun näyttää kivalta tuo kansainvälinen seura ja kiva olisi tuollaisessa seurassa ollakin.Ja paikkakin näyttää idylliseltä!
  En ollut kuullut tuosta somalitytön tapauksesta;järkyttävää ja tuomittavaa! Saatiinko mies kiinni? Tuohan on rikos.

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Olisit ollut tervetullut seuraamme :)

  Tuo törppöys tapahtui Tampereella.Tytön vanhemmat tekivät rikosilmoituksen. Miestä ei ole vielä tavoitettu.

  ReplyDelete
 3. Bellissimo!!!!! complimenti!
  grazie di essere venuta, a trovarmi,per vedere i miei funghi, ti volevo dire che io ho un blog in splinder e lo sto trasferendo, quì ,
  mi piacerebbe avere un tuo parere grazie... ecco il link;
  ciao army

  http://fantasiedelizienonsolo.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. ARMANDA; Sono andata a vedere il tuo altro blog, molto bello, e anche utile. Non ho capito bene se vuoi avere tutti i due blog oppure stai lasciando uno di loro...

  Non capisco "Splinder". Che cos'è lo splinder?

  ReplyDelete
 5. What a great time.
  I love spending time outdoors.
  We're finally getting April showers, or April storms all the time now in May.
  It's been pretty cold.
  Last couple nights had to turn on the furnace.
  I'm looking forward to BBQs :)
  It's also nice to know your readers and see them too. :)
  Brad

  ReplyDelete
 6. Mukavan nàkòiset bileet ja varmasti mukavaa nàhdà pitkàaikainen blogisi lukija.
  Mielenkiintoista nàhdà myòs ihmisistà otettuja kuvia blogissasi, niità kuitenkin harvemmin nàkyy :D

  ReplyDelete
 7. BRAD: BBQ's are great, aren't they? Well maybe not if an April shower takes you by surprise.

  It rained here this morning and I was pleased. Saves us the trouble of watering our garden (wink, wink).

  I wish you lots of nice BBQ's and warmer nights, plus blog readers that you can see :)

  ReplyDelete
 8. - S - Totta, aika harvoissa blogeissa esiintyy "oikeita ihmisiä" julkisesti, oikeilla nimillä. Minä kysyn tietenkin aina saanko pistää kuvan blogiin. Yhä useammin tulee innostunut KYLLÄ-vastaus! Pari vuotta sitten tuli kauhistuneita EI-vastauksia :D

  ReplyDelete
 9. Gail Gardner7:20 pm

  Hey! I actually looked good in that photograph! I usually hate having my picture taken cause I look a lot older than I act (58 going on 12), but it was a nice candid shot. The company and the food was delicious!
  Gail

  ReplyDelete
 10. HELLO GAIL :)

  I was very glad to find your comment, and also your email this morning. Thank you very much.

  More via email... Bye for now !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.