Wednesday, June 17, 2009

HortensiaWe bought two different kinds of hortense. This is one of them, "Mystery colours". The type of soil will make the difference in the colour of the flower. The other hortense was more expensive. It's called Endless summer. The name promises it will flower through the summer. We shall see.

Ostimme kaksi erilaista hortensiaa. Kuvassa olevan väri tulee olemaan yllätys. Pistimme sen juurelle hortensioille suositeltua hapanta multaa, samaa kuin rododendronille. Toinen hortensiamme jonka nimi on "Loputon kesä", maksoi enemmän, ja se kuulemma kukkii sekä uusiin että vanhoihin varsiin ahkerasti. Jäämme odottelemaan toteutuvatko lupaukset.

Emme ole juurikaan ostelleet kasveja mutta nyt tuli mieliteko Plantagenin mainoksen houkuttamana ostaa hortensia. Mainoksessa komeili ihana tummanvioletti yksilö, mutta myymälässä kävi ilmi että väri ei ole takuuvarma. Päädyimme ostamaan kaksi muuta hortensiaa ja ostimme samalla niille sopivat mullat. Tästä tulee jännittävää. Värejä on vaaleanpunaisesta lilaan ja erilaisiin sinisiin.


9 comments:

 1. Jalohortensian kukan väri riippuu siitä onko kasvualusta hapan vai ei, joten happamuutta muuttamalla voi saada haluamansa värin. Sitä en tietenkään muista kumpi tuottaa kumpaa väriä, mutta kuukkelilta kysymällä se varmaan selviää:)

  Tuota Loputonta kesää olen himoinnut, mutta ehkä onneksi en ole siihen vielä livenä törmännyt - täällä sen joutuisi kuitenkin talvettamaan sisätiloissa ja siitä on aina ylimääräistä vaivaa ja jännitystä selviääkö kuitenkaan...

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Ostamamme multa on nimenomaan sitä hapanta maata, rhodomultaa, näin käsitin, ja toivon tummaa violettia, mutta kukistahan voi tulla vaikka skottiruudullista. Jännä nähdä :)

  En kyllä jaksaisi nostella kasveja talveksi sisätiloihin ja yrittää muistaa hoidella niitä. Parasta miettiä valmiiksi etukäteen helpot perennat.

  ReplyDelete
 3. I love plants that flower all through summer.Good choice !
  Brad

  ReplyDelete
 4. Hapan (acid) multa tuottaa sinisiä kukintoja. Voit lisätä kasvin juurelle kahvinporot ja männynneulaset pysyttämään maan happamena.

  ReplyDelete
 5. BRAD: So do I. As a rule, I like "easy" plants that take care of themselves, naturally :)

  UTUKKA: Toivon violetteja kukintoja mutta saa nähdä mitä tulee. En ihan täysin käsittänyt myyjän ja hortonomin puheita. On aika hämmentävää kun puutarhaihmisille "sininen" ja "violetti" voivat olla ihan sama asia, samoin kuin "punainen" ja "vaaleanpunainen".

  Hieno vinkki tuo kahvinporot ja männynneulaset! Meillä on molempia :)

  ReplyDelete
 6. Violetti olisi kieltämättä kaunis väri. Mäkin olen juuri tänä kesänä saanut parvekkeelleni kasveja. Kyllä näyttää parveke toisenlaiselta, vaikka vieläkin olisi laittamista.

  Onpahan jännitettävää, minkä värisinä kukkivat nuo Hortensiat.

  ReplyDelete
 7. YVIOON: Minulla on juuri ylläni tummanvioletti t-paita. Kiva väri, yksi parhaita, vaikka monista muistakin tykkään. Kukat ovat elämän piriste. Parvekkeesta voi saada isoa nautintoa. Meilläkin oli kerrostaloissa asuessamme parvekelaatikko vaikka ei mitään isoja laitoksia :)

  ReplyDelete
 8. Ciao Rita

  sempre belli questi deliziosi fiori ,qualsiasi sia il colore .... felice domenica baci

  ciao army

  ReplyDelete
 9. CIAO ARMANDA

  Quasi tutti i colori mi piacciono, forse non quel azzurro un po' artificiale di ortensie. Ti auguro una bella settimana! Baci - Rita -

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.