Tuesday, July 21, 2009

Vaihtuvat maisematLiving in the suburbs. If I walk this way it is like being in the countryside, and if I walk that way I see the traffic and city type of a life.

Kiinnostavaa kävellä lähiöissä missä rauhalliset maaseutumaisemat ja sivilisaation hälinä vaihtelevat. Ylimmässä kuvassa jokinäkymä sillalta ja lenkkipolku. Kauempana häämöttää siirtolapuutaha.I stood on that bridge when I took the first picture. There's a sign that marks the border between Helsinki and Vantaa. (Click on the pic to enlarge it.) Took me ten minutes to walk to another town from my house.

Otin jokikuvan tuolta sillalta. Aamuaurinko paistelee ja häikäisee, mutta hämärästi voi erottaa kyltin joka osoittaa Helsingin ja Vantaan rajan. (Kuvan saa klikkaamalla isommaksi.) Kävelin kotoa tuolle sillalle kymmenisen minuuttia ja hops, olinkin Vantaalla.


Sillan jälkeen tulin alfalttimaisemiin, liikenteen meluun, ihmisen rakentamaan ja muokkaamaan ympäristöön. Kävelin isoa markettia kohti tylsää suoraa tienvierusta pitkin, jota reunustamaan oli ystävällisesti jätetty luonnonkukkia.

Ja siinä se kävelyni kohde tököttääkin, meidän suosimamme ruokakauppa Jättijako. Vajaan puolen tunnin kävely. Mieheni tuli sinne autolla, kävimme ruokaostoksilla ja palasimme yhdessä.


This is where we like to buy food. I walked there the other morning. My husband came by car, we did the shopping and then returned home by car.

9 comments:

 1. Asut kyllä kauniissa ympäristössä;kuin maalla mutta kuitenkin kaupungissa. Pidin kovasti noista kävelylenkkisi
  maisemista:-) PItkä matka markettiin,mutta Jättijako onkin hyvä ruokamarketti!

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Ajattelen sinua aina kun näen tuon sillan :) Täällä on valtava valikoima kävelymaisemia, joihin vuodenaikojen vaihtelu tuo lisää vaihtelua.

  Liian pitkä matka kävellen käydä Jättijaossa. Jos käyn yksin kaupassa, kävelen toiseen suuntaan S Markettiin jonne on 15 minuutin kävely. Lähin olisi pieni K lähikauppa, mutta on sinnekin runsas 10 minuuttia talsittava.

  Olisi minulla pyöräkin mutta en jaksa raahailla sitä kellarista ja kellariin :)

  ReplyDelete
 3. You have the best of both worlds.
  I have a little surprise for you :)
  Brad

  ReplyDelete
 4. sisäpiirin tietoa3:42 pm

  Ciao, Rita! Kyllä on kauniita kuvia. Taidan ottaa kukkakuvan taustakuvaksi. Kopsissa kirjoittelit roskisten tyhjennyksistä. Kyselin vähäsen, ja todennäköisesti astian pesu sisältyy astiavuokraan, joten pöntön pesu (ja tyhjennys) ei maksa teille erikseen. Pesijät tulevat omia aikojaan joko yhdistelmäautolla, jolla voivat tyhjentää ja pestä roskiksen, tai sitten kulkee etuauto edellä tyhjentämässä ja pesuauto perässä. Normaalien tyhjennysten ja pesun aikatauluja ei ole sovitettu yhteen. Ehkä siihenkin on joku syy.

  ReplyDelete
 5. BRAD: Well said :)

  SISÄPIIRI: Olipa kiva saada nuo tiedot. Kertoilen eteenpäin. Grazie! Tuhannet tänkjuut.

  ReplyDelete
 6. ahaa, tuolla jaossa olen minakin joskus vuosia sitten kaynyt! :)

  ReplyDelete
 7. BLOGitse: It's a small world :)

  Erittäin hyvä kauppa.

  ReplyDelete
 8. On yllättävää kuinka lähellä on aito luonnonmaisema ja niistä voi nauttia vain pienen kävelymatkan päässä kotoa. Palatessa vastakohdat ovat joskus pieniä shokkeja, varsinkin kun päätyy jonkun liikekeskuksen hengettömään ilmapiiriin, jossa tavaranpaljous pyörryttää.

  ReplyDelete
 9. ARLEENA: Osasitpa kivasti ilmaista sen mitä olisin itsekin sanonut jos olisin osannut sen noin ajatella :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.