Saturday, September 19, 2009

Antakaa niksi tai ojentakaa moottorisahaOnko kenelläkään vinkkejä siihen miten liian kuivaksi kämähtäneen omenapiirakan saa mehukkammaksi? Omenakerros on ihan ookoo, mutta pohja jäi kököksi. Kananmunia ja sokeria, leivinjauhetta, graham-ja vehnäjauhoja, kaurahiutaleita... Olisi pitänyt laittaa edes vähän rasvaa joukkoon ilmeisesti, tai maitoa tai vettä. Saako tilannetta parannettua jälkikäteen?

Liikaa kiirettä oli eilen. En ehtinyt edes reseptejä katsoa kun omenavuori odotti toimenpiteitäni. Aloitin vapaaehtoistyön läksykerhon vetäjänä ja se vei päivästäni pari tuntia. Hieno kokemus. Toivon ehtiväni kertoa myöhemmin.

I made an applepie but it's too dry. How could I make it moist? The apples are alright but the base needs something... Maybe a saw? A drill? A chain saw?

8 comments:

 1. Toivottavasti omppukerros mehevöittää pohjaa - ellei, voit imeyttää siihen vähän omppumehua, kuin kakun kostutusta:) On meillä moottorisahakin, jos siihen päädyt;)

  ReplyDelete
 2. Kiitos vinkistä, Inkivääri! Olin juuri ehtinyt itse keksiä että pistänpä piirakanpalan jääkaappirasiaan ja pohjalle tuoremehua. Meillä on vain appelsiinimehua, mutta hedelmästähän sekin :) Kokeilen.

  Ai, hyvä että teillä on moottorisaha lainata :)

  ReplyDelete
 3. Ehkä pieni visiitti mikroaaltouunissa pehmittäisi sitä pohjaa hieman...Aika kuiva voikin pohjasta tulla,jos ei mitään rasvaa laita mukaan. Hih,inkiväärin ehdotus moottorisahan käyttämisestä on hauska:-)

  ReplyDelete
 4. Minä laitan vain oliiviöljyä leivonnaisiinkin - silloin harvoin, kun leivon. Ja jouluna tietenkin voita.:)

  ReplyDelete
 5. Joo, lisää mehua ja mikroon. Stihl-merkkinen on parempi kuin Husquarna, niin kevytkin, että sopii naisen käteen. brumb brumb

  ReplyDelete
 6. Tuo mehu on varmasti hyvà idea. Jos tuppaa useinkin tulemaan liian kuivaa omppupiirakkaa niin hyvà niksi on laittaa myòs sekaan hieman omenahilloa kostukkeeksi....nàin olen kuullut...en itse kokeillut.

  ReplyDelete
 7. KIITOS KAIKILLE!

  Kostutin appelsiinimehulla. Pistän muutkin vinkit muistiin :)

  ReplyDelete
 8. Se tarvitsee vain toivoa! Terveisin.
  It only needs hope!! Regards.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.