Wednesday, September 16, 2009

Omenapiirakkaa of courseSain naapurin rouvalta ämpärillisen omenoita viime perjantaina. Teimme heti yhden omenapiirakan ja seuraavana päivänä toisen. Eilen ja tänään tein lopuista sosetta. Osan pakastin.

We have only one apple tree. The neighbours have three, which means too many apples. They gave us a bucketful. We made two different kinds of apple pie.


Olen meilaillut muiden Punaisen Ristin vapaahtoisten kanssa. Aloitan läksykerhon maahanmuuttajataustaisille 7-luokkalaisille Pukinmäen peruskoulussa perjantaina, ja joissakin muissakin pääkaupunkiseudun kouluissa käynnistellään uusia läksykerhoja.

Juttelin äidin kanssa puhelimessa. Ei olla vähään aikaan puhuttukaan, joten ei ihme että meni tunti. Jo kurpitsoistammekin keskusteluun kului ainakin 10 minuuttia. Hän oli antanut naapurilleen myös taimen. Tampereella. Siitä oli tullut kolme kurpitsaa, 11kg, 6kg ja 4kg.

Vautsi. Meidän ainoa kurpitsa oli 5 kg. Äiti ei ollut punninnut heidän tämänvuotistaan. On jo monta vuotta kasvattanut kurpitsoja. Meillähän tämä oli vielä uutta ja erikoista. Ensi vuonna kasvatamme ehkä pitkulaiset kurpitsat. Näin äidin kanssa kaavailin.

Kiitos kommenteista golf-kuvaan! Mies otti sen golf-kaveristaan aamuvarhaisella ja lähetti kännykästään minun koneelleni. Hyvä tuo Arjaannelin kommentti että on kuin dekkarin kannesta.

Thank you for your kind comments, everyone! The picture does look like the cover of a murder mystery, like one of you pointed out. Hah hah.

4 comments:

 1. Voi, että alkoi tehdä mieli omenapiirakkaa. Taitaa olla pakko huomenna leipoa. Arvostan kovin työtäsi SPR:n läksykerhossa!

  ReplyDelete
 2. Niin herkullisen näköisiä piirakoita molemmat..
  Rakastan uuniomenoita ja omenaopiirakoita ja omnanahilloa!!
  Mullakin on yks kiva ystävä, jonka pihasta saan käydä ottamassa niin paljon omppuja kuin sielu sietää...

  Eiks ole suloista, että oma äiti on elossa...

  ReplyDelete
 3. Mikä voikaan olla parempaa kuin omenapiirakka!
  Hienoa tuo läksykerhossa opettaminen,laitatko tänne sitten siitä jotain?
  Aika iso oli kurpitsasi,mutta eilen torilla näin miehen kärryssä supervaltavan kurpitsan,kuulemma painoi yli 30 kiloa!

  ReplyDelete
 4. Nam, mitä piirakkaa!

  Onpa hienoa, että aloitat läksykerhon! Tuollainen apu on niin tärkeää!

  Minä menen tänään Nälkäpäiväkerääjäksi pariksi tunniksi yhteen kauppakeskukseen.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.