Sunday, November 22, 2009

Morgen, Morgen, nur nicht heuteLäksykerhoni luokan ikkuna on tuo oikeanpuolimmainen pohjakerroksessa.

The window on the right is that of my homework club, on the groundfloor.

Harjoitutin muun muassa sanoja monikosta yksikköön. Oppilaiden piti sanoa yksikkö kun minä sanoin monikon. Englanti meni sujuvasti: COUNTRIES - ONE COUNTRY, TOWNS - ONE TOWN, mutta suomen kieli tuotti päänvaivaa: MAITA - MAA, PUITA - PUU, PENSAITA - ööö, kukaan ei osannut, aloin itsekin ihmetellä onko se tosiaankin PENSAS, hahaa.

Tarjosin glögiä. Ranskalainen tyttö oli ihastuksissaan, samoin tshetsheenipoika kallisteli kuppia mielissään. He tunsivat glögin entuudestaan. Muille se oli uutta. Yhden somalipojan mielestä juoma oli kammottavaa. Hän oli helpottunut kun kehoitin kaatamaan loput tiskialtaaseen. Heh. Pistin tarjolle myös manteleita ja rusinoita.

Kaikenlaista kiirettä on riittänyt blogimaailman ulkopuolella. Opetustyöni, ostoksilla käyntiä, erilaista suunnittelua. En ole valitettavasti ehtinyt vierailla suosikkiblogeissani.

I have been busy doing this and that. Sorry I haven't visited any of my favourite blogs for a while. Hopefully tomorrow, mañana, demain, Morgen, farda, i morgon, domani, huomenna...

Morgen, Morgen, nur nicht heute
sagen immer faule Leute.6 comments:

 1. Minulle tuo, nur nicht heute, sopi tänään täydellisesti. Aurinko paistoi koko sen ajan, kun se yleensä on näkyvissä tähän aikaan vuodesta. Siitä piti vaan nauttia.

  ReplyDelete
 2. Kaikkea ei tartte aina ehtiä. Ne voi jättää sinne joutilaampaan aikaan.
  Ne ehtimättä jääneet hommelit!

  ReplyDelete
 3. Anonymous9:59 pm

  Enjoy your life Rita... we'll be here when your ready to post again. :)
  Hugs
  Tammy

  ReplyDelete
 4. ...sagen immer faule leute...

  varmasti suomen kieli on hyvin vaikea, täynnä poikkeuksia...
  Kärsivällisyys kasvaa...

  ReplyDelete
 5. Buona settimana, cara Rita, anche noi siamo stati impegnatissimi negli ultimi tempi, oggi ci siamo presi la mattinata per uscire ed andare in centro alla fiera del cioccolato, mentre nel pomeriggio abbiamo dipinto i muri dell'ingresso di casa, abbiamo scelto una bella tonalità aranciata. Abbiamo intenzione di ridipingere almeno altre tre stanze, amiamo i colori caldi, sanno di casa!
  Baci da Sabrina&Luca

  ReplyDelete
 6. Hi Rita,

  Good Morning dear friend!

  Happy Teaching & Have A Nice Day!

  Jenny Malaysia;-)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.