Sunday, April 25, 2010

Puhdistusmaitoa ja pesuhansikasKäytettyäni muutaman vuoden Helena Rubinsteinia tein viime syksynä päätöksen kokeilla jotain edullisempaa merkkiä, ja Stockmannin kosmetiikkaosaston sijaan suuntasin kulkuni City Markettiin. Siellä nostin hyllystä Lumenen päivävoiteen ja yövoiteen ostoskoriin. Kassakone kilahteli hennosti, kovin hennosti aikaisempien vuosien ostoksiini verrattuna.

Pari kuukautta sitten ostin kokeeksi Clarinsin puhdistusmaidon. Olin mennyt apteekkiin terveellisemmän kosmetiikan toivossa. Siellä palveli kosmetologi ja naurahti iloisesti kun kerroin arvelleeni että apteekin varastoista minulle voitaisiin esitellä jotain - hmm - farmaseuttista. Kun tämä terveysajatukseni ei saanut häneltä mitään vastakaikua, kerroin että olin Helen Rubinsteinin tuotteiden ihailija mutta halusin jotain edullisempaa. Hän suositteli Clarinsia. Putkilo maksoi noin 23 euroa.

Nyt voitin lisää hinnassa kun nappasin City Marketin Lumene-hyllyiltä samaa sarjaa olevan puhdistusmaidon kuin ihovoiteenikin. Tarjouksessa 10.50 €. Ka-ching! Kokeilin, ja se vaikutti samantapaiselta kuin Clarins. Ei hassumpaa.

Silti edelleen tämä tunne: Ei ole Rubinsteinin Prodigy-puhdistusmaidon voittanutta.

Toinen tavara kuvassa on bambusta valmistettu pesukinnas. Jos se osoittautuu käteväksi, heitän vanhan pesusieneni roskikseen. "Ekologinen, hygieeninen, hengittävä, kestävä, pehmeä", sanoo tuoteseloste.

Tuote on nimetty pesuhansikkaaksi. Minulle tutumpi nimitys on pesukinnas. Myös tunnen sen nimellä pesulappu. En saa päähäni sen englanninkielistä nimitystä. Persiaksi "LIF".

I bought a tube of Lumene's cleansing milk. Not bad. Much much cheaper than Prodigy by Helena Rubinstein that I have been using for years.

The other item in the picture: "Made from bamboo. Ecological, hygienic, soft."

If it's good I'm throwing my old sponge away.

5 comments:

 1. Minullakin on ollut tuollainen pesukinnas;itse asiassa on nytkin,on vaan unohtunut kaappiin se uusi sellainen.
  Millä tavalla tuntui paremmalta se kalliimpi tuote?Tuotteissahan voi olla eroja,mutta kalliimpi ei välttämättä ole parempi kuin edullisempi.Itse käytän yleensä orgaanisia tuotteita,joissa ei ole parabeenejä tai SLS.

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Prodigy levittyy kasvoille pienestä herneen kokoisesta määrästä silkkisen tasaisesti ja peseytyy helposti pois. Clarins ja juuri ostamani Lumene ovat jäykempiä ja niitä joutuu hankaamaan aika kauan vedellä ja kädellä pois. ("Kauan" verrattuna Prodigyyn, en tarkoita että minuuttikaupalla:)

  Se sinulta saamani oliivinen puhdistumaito oli tosi ihanaa, etenkin kun siinä oli niitä pieniä "kuulia" :)

  *********************************************

  Pesulappu: A WASH CLOTH

  Muistin sanan heti kun olin postannut.

  ReplyDelete
 3. Minä olen ostanut kosmetologiystävältäni myös jotain kasvispohjaista, luomua..tuntuu hyvältä eikä liian kallis..
  Mitähän tuo sls tarkoittaa, josta yaelian kirjoitti?

  ReplyDelete
 4. Ai ei ne halvemmat sitten kuitenkaan olleet parempia vaan edelleen Rubinstein voittaa.
  Ne siis kerran valehteli kerran Dr Philissà, kun hànen vaimonsa puhui niin nivea 5 dollaria kasvorasvan puolesta, hehe

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.