Wednesday, September 29, 2010

Uusi läksykerhoLäksykerhotoiminta on taas alkanut. Kävin toista kertaa ohjaamassa tänä syksynä alkanutta maahanmuuttajien kerhoa. Jännä tehtävä kun ei aluksi ole yhteistä kieltä kuin nimeksi. Ja body language.

My homework club this year consists of four Russian and two Estonian schoolchildren, plus today there were two Somali children. They are about 13 and 14 year-olds. We found out that everybody likes English and everybody understands and talks it, at least a little, enough to get by. I've had two wonderful sessions with them so far.

Valmistavalla luokalla on apunaan venäläinen koulunkäynnin avustaja Irina, johon olen tutustunut. Hän osaa tietenkin suomea, eihän hän muuten voisi maahanmuuttajia assisteerata. Valmistavalla luokalla on neljä venäläistä ja kaksi virolaista oppilasta. Tänään menin toista kertaa kerhoa ohjaamaan. Sinne oli ilmestynyt kaksi oppilasta lisää, somaleja. En toistaiseksi osaa venäjää, viroa enkä somalia, eivätkä oppilaat osaa vielä paljonkaan suomea, mutta hyvin luontevasti saimme englannista yhteisen kielen. Kaikki osaavat sitä vähintään sen verran että ymmärrämme toisiamme.

Heh. Ekalla kerralla selvisi heti alkuun että luokan vilkas venäläispoika Dima ja minä puhumme italiaa, eli yhteys syntyi välittömästi. Hän on asunut vuoden Italiassa. Tänään toisella tapaamiskerrallamme ei enää paljon tarvittu italiaa. Juttelimme englanniksi, ja vähän suomeksi. Yllättävää huomata nuorten englannin kielen taito. Heillä on englantia lukujärjestyksessä vasta ensi vuonna - ha haa:D

Ihana iloinen tunnelma. Me kaikki olimme tyytyväisiä. Ensi viikolla taas!

3 comments:

  1. Mielenkiintoinen uusi haaste taas edessä uusien läksykerholaisten kanssa.Kivalta kuulostaa!

    ReplyDelete
  2. YAELIAN: Se oli TODELLA kivaa. 12, 13, 14-vuotiaita, joilla näytti olevan aidosti hauskaa seurassani :) Aion tässä samalla oppia viroa, venäjää ja somalia, hehee.

    ReplyDelete
  3. Jee jee, làksykerho alkaa taas :D Nyt sulla on taas mahdollisuus opiskella uusia kieliàkin siinà sivussa...ainakin muutama sana jos ei muuten. Jànnà juttu ettà nyt jo kaikki osasivat sen verran englantia, ettà toimeen tulitte.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.