Tuesday, October 12, 2010

LukulomaakinTällä viikolla osa oppilaistani syyslomalle. Omaa aikaa. Aikaa lukemiseenkin. Luin aamulla Mangopuun alla - kirjaa sivulle 90 asti. Vauhti kiihtyy kun pääsee juoneen sisälle. Ollaan jo edetty Krishnan perässä Kalkuttaan asti. Olin odottanut saavani tietää mistä kirjan nimi johtui. Se selvisi, mutta en aio kertoa, jotta en pilaa kenenkään lukunautintoa. Itse ainakin haluan selvittää kirjojen nimet itse. Teistä muista en tiedä.

"Ennen virallista esittelyä vierailin salaa tulevassa kodissani anopin ollessa ostoksilla. Hän kävi toisinaan torilla puristelemassa tomaatteja ja tökkimässä guavaa. Tinkimässä. Pikkutyttönä hän oli kiivennyt guavapuuhun ja syönyt niin paljon hedelmiä, että mahaa kivisti. Hän piti happamanraaoista guavista, jotka rouskuivat suussa, kun niiden vihreän pinnan rikkoi."

Tänään opetan pelkästään netissä. Pääsen kohta kipaisemaan kaupassa. Tosin kipaisu lienee liioittelua, sillä ainakin 45 minuttia siihen menee kävelymatkoineen.


Bright colours turn into matte couleurs as autumn ripens. Some shades are unbelievable.


Below: This was maybe two weeks ago. Green, yellow... not yet deep. Not yet so mature.


8 comments:

 1. Onko teillä vielä noin syksy? Meillä täysi talvi.
  Mielenkiintoinen kirja saakohan sitä vielä kirjastosta?

  ReplyDelete
 2. Hienoja syyskuvia taas. Jos tuo harekrisna-aihe kiinnostaa enemmänkin, niin kannattaa lukea myös Pekka Virkamäen "Arka ja ahdas ismi." Omaelämäkerrallinen kertomus kokemuksista lahkon puristuksissa.

  ReplyDelete
 3. ANNA: Täällä aivan upea ruska, mutta lehvästöt harvenevat päivä päivältä. Aurinko paistaa, aika kylmää.

  Eräs tuttava sanoi tekevänsä varauksen kirjastosta. En tiedä tekeekö sen netissä vai miten. Kaipa kirjastossa kertovat tilanteen.

  ReplyDelete
 4. ÖTÖ: Juuri noista uskontojen ahdistavista ja puristavista vaaroista kannattaa hankkia tietoa etukäteen eikä jälkikäteen! Laitan tuon suosituksesi heti lapulle...

  ReplyDelete
 5. Hyvàà lukulomaa :D
  Kauniin syksyistà siellà jo on :D

  ReplyDelete
 6. Onpas tuo ruska kaunista !

  ReplyDelete
 7. Kiitos, -S- ja Yaelian :)

  ReplyDelete
 8. Oi...ihania syksyvärejä!!! :-D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.