Saturday, March 05, 2011

Keramiikkaa, kirjoja ja kastikkeitaDue euro al mercato delle pulci. A beautiful piece of ceramics.

Ostin keramiikkaesineen kirpparilta kahdella eurolla, ajatuksena käyttää sitä teepussin alusena. En ole kuitenkaan aikomuksistani huolimatta tohtinut märkää pussukkaa siihen mätkäistä. Jospa antaisin sen posliinia maalaavalle äidilleni. Tyhjä kohta kukaties inspiroisi hänen sivellintään loihtimaan jotain silmäniloa. Muki on Pentikin. Ystäväni Ailan kanssa kiertelin viime lauantaina kirpparilla ja muutenkin kaupoissa ja kahviloissa. Olen saanut hänet takaisin Suomeen 7 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Tutut jutut, ja uudet, jatkuvat välillämme kuin ei olisi erossa oltukaan. Aila oli aloittanut venäjän opinnot, ja vain kahden kuukauden kurssilla käymisen jälkeen kuulosti intonaatiota myöten venäläiseltä, ainakin minun korvaani. Osaan tosin venäjää ihan minimaalisesti.

Jos helpon tason englannin nettikurssi kiinnostaa, lue täältä.


Facebookissa tuli eilen ja tänään yhden frendin kanssa puhetta professori Richard Wisemanin nerokkaan yksinkertaisesta teoksesta 59 Seconds ja innostuin niin että minunhan on saatava se. Suomennettu nimellä Minuutissa muutokseen.

Have you read professor Richard Wiseman's 59 Seconds? It's brilliant. I must buy it.


Meidän iso hyvinvarustettu ruokakauppamme Jättijako on muuttunut vielä laajemmaksi, itse asiassa se on nyt City Market. Kävimme siellä tänä aamuna ruokaostoksilla. Voi vautsi.

Selailin tuollaista pientä kastikekirjaa. Ruuanlaitto on mainio harrastus joka meikäläistäkin kiinnostaisi ellen olisi niin lyhytjännitteinen. Kunpa joku perustaisi oikein yksinkertaisen nopeiden reseptien blogin.


I would LOVE to learn to cook if there was a blog with really simple recipes for someone like me, in other words someone with a truly short attention span and not much patience for slaving over a hot stove.

6 comments:

 1. KIva kun olet saanut ystäväsi takaisin Suomeen:-) Tuosta kirjasta olen kuullut,mutten ole sitä lukenut.Kastikekirjassa on varmaan tosi nättejä kuvia;kaikissa Anne Wilsonin kirjoissa (minullakin on niitä)kauniita kuvia.

  ReplyDelete
 2. Yaelian: Jospa saataisiin sinutkin takaisin Suomeen:)

  Ai kastikekirjan tekijä on sinulle tuttu... No niinpä tietenkin :D Menenpä vilkaisemaan niitä kuvia.

  ReplyDelete
 3. Tuo kirppariesineesi näyttää aika haastavalta. Mietin, että mikä se on. Olit kuitenkin keksinyt sille käyttötarkoituksen. Ajattelin, olisiko se seinään kiinnitettävä ja siihen voisi todella maalata jotain.

  Kastikkeista on hyvä aloittaa kokkaaminen, muutama peruskastike ja siitä sitten pihvit, fileet jne.

  ReplyDelete
 4. Niin! Nopeat kastikkeet...aina kun ei kannattaisi ostaa koko puskaa tuoretta rosmariinia...yhtä ainoaa oksaa varten!

  Ötöpesän jengi kannattaa lämpimästi Kopsin ideaa! Josko Kops toisinaan julkaisisikin helpon & nopean kastikereseptin?

  Ötöpesässä on mm. hurja määrä hyvää punaviinietikkaa. Miten sen kaiken saisi rattoisasti kulumaan? Kenties Kops italianopettajana voisi neuvoa Ötöpesän jengiä? Klassinen salaatinkastike ÖP:ssä kyllä tiedetään.

  ReplyDelete
 5. Arleena: Taidat olla oikeassa. Luulen että noita keramiikkaesineitä käytetään esimerkiksi nimi kyltteinä ovissa. Voisi maalata sukunimensä ja kiinnittää ulko-oveen.

  Kastikkeet eivät ole kovin vaikeita ilmeisesti jos vaivautuu opettelemaan muutamia niksejä. Mutta laiskuus vaivaa :)

  ReplyDelete
 6. Ötö: Hassua että mainitset rosmariinin. Juuri eilen puhuimme että mitä jos maustettaisiin sillä tänään pataruoka pitkästä aikaa. Meillä on tosin vain kuivattua rosmariinia.

  Kops tekee vastaehdotuksen: Mitäs jos Ötöpesä julkaisee toisinaan helpon reseptin? Tai ainakin niin että teemme sen vuorotellen :) Pohjimmainen totuus on kuitenkin että osaan todella niukasti ruuanlaittoa.

  Italianopetuksesta tuli nyt kuitenkin mieleen että sain oppilailta kesäkuussa balsamietikkaa... Sitä taitaa vielä olla kaapissa jäljellä...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.