Wednesday, March 16, 2011

Rennompi päivä vaihteeksiHapenpuutetta, vihanneksien puutetta, vapaa-ajan puutetta... Uh. Viikonloppukin hurahti töitä tehdessä, maanantai venyi pitkäksi, eilen illalla pikkuystävän 3-vuotiskutsut. Kakku maistui hyvältä, samaten suklaa, mutta tänä aamuna koin suorastaan pakottavaa tarvetta syödä tomaatteja. Heti helpotti yhden ison tomaatin jälkeen. En nielaissut kokonaisena.

Työkuormakin keveni tänään. Sain pari kurssia alkuun, nyt ne pyörivät omalla painollaan. Pari yksityisoppilasta liihottelee lomamatkalla. Opetukseton aamu.

I have been so busy at work that it is a BIG relief to finally take it easy. A children's birthday party last night and an hour's walk just now - It's a start towards relaxation.

Nautin vapaasta aamusta. Tein tunnin pituisen kävelylenkin. Ensin vein ystäväni Päivin postilaatikkoon yhden kirjan. Luettuani pistekirjan keksijästä Louis Braillesta kertovan loistavan varhaisnuorten kirjan (katso toinen blogini; Arkiterapeutti Kops), keksin että lahjoitan sen Päiville joka on toiminut sokean pojan koulunkäynnin avustajana. Sen jälkeen kävin katsomassa mihin ystäväni Noushin on muuttanut. Eilen sain häneltä viestin että hän asuu lähellä meitä. Toden totta, peltojen poikki sinne kävelee 10 - 15 minuutissa.

My Persian friend Noushin has moved. She now lives near where we live. This is great news. It doesn't take me more than 10 - 15 minutes to walk there.

Lukemattomia kirjoja odottamassa lukijaa. Tämän olen aloittanut. Vaihtoehtoinen oman elämän kohennuskirja niille jotka vierastavat henkisyyttä ja psykologiaa. Tieteellinen lähestymistapa intuitiivisen musta-tuntuu-suuntauksen ja haihattelun rinnalle. Toinen valtti mitä tämä teos vilauttaa on nopeus. Parempaan elämään pääsee äkkiä. Suomennos on otsikoltaan Minuutissa muutokseen. (Klikkaamalla isonee.)

12 comments:

 1. Joko kotimaisia tomaatteja? Minun herkkuni on tomaatti, mutta pitkät kuljetukset verottavat makua, joten odotan aina kotimaisia. Suvella syön joka päivä pöydällä olevasta kulhosta luomu, kirsikkatomaatteja. Silloin ei tee mieli edes suklaata;-)

  Mahtava päivä: pikkupakkanen ja aurinkopaistaa täysillä, hankikanto. Mukavaa viikon jatkoa, Rita!

  ReplyDelete
 2. Blogisi vaikuttaa kiinnostavalta. Olen kirjoittanut opettajan tunnelmista yhtenäiskoulussa. Tapahtumat alkavat kun oppilas lyö opettajaa. Tarinassa etsin kohennusta tuon päähenkilöopen elämään. Noin äkkiseltään saan vaikutelman että olet sinut työsi kanssa ja harrastat laajasti lukemista, kulttuuria. Ehkä pienten ja nuorten oppilaiden maailmassa levottomuus pulppuaa ja vaatii opettajalta loputonta joustoa. Ehkä toisilla on taitoa henkiseen uudistumiseen ja toiset vain uupuvat koulussa.

  ReplyDelete
 3. Leena: Tomaattien maussa on totisesti eroja. Jotkut maistuvat ihan taivaallisilta. Pistänpä muistiin korvan taakse tuon suvisen luomutomaattikulhollisen :) Sinulla on aina luonnollisen terveitä varteenotettavia vinkkjeä.

  ReplyDelete
 4. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 5. (Ups, töppäsin yhden kommentin kanssa. Piti poistaa.)

  Helena: Kylläpä pistää miettimään tuo loppulausuntosi: Uskon että tuossa on totuus näkyvillä: toiset uupuvat siitä mistä toiset saavat uudistumisvoimansa.

  Lähdenpä tutkimaan blogiasi... :)

  ReplyDelete
 6. Tomaatit ovat kyllä ihania.Täällä onneksi on tuoreita tomaatteja koko vuoden,ja tuleekin niitä paljon käytettyä.Totta on,että paljon makueroja on.Täälläkin kun on kymmeniä eri kirsikkatomaattilajikkeita,niin makueroja löytyy.Luomu maistuu aina paremmalta,kuten Leenakin tuolla sanoo.Helsingissä kasvatin kesällä länsiparvekkeellani kirsikkatomaatteja ja voi että kun ne olivat makeita!Kiva että työkuorma hieman keveni! Ja ihanaa,että persialainen ystäväsi muutti lähemmäksi,nyt voit harjoitella farsiasi kunnolla:)

  ReplyDelete
 7. Yael: Minun on ilmeisesti hommattava luomutomaatteja kun sekä Leena että sinä niitä mainostatte !

  Hihii, ajattelin tänään Noushinin talon lähellä kävellessäni että sinä ja minä voimme piipahtaa hänen luokseen visiitille ensi kesänä. Parasta anoa ensin audienssia jotta hän ei pelästy :D Niin, tai kutsutaan hänet meille.

  ReplyDelete
 8. Aika nopealukuinen kirja. Vaan 59 sekunttia aikaa lukea se ja vielä tehdä elämän muutos. Peikko aina ihmettelee ihmisten kiireitä :)

  ReplyDelete
 9. Syön joka ilta kaksi tomaattia, rypsiöljyn, oliivien ja mozzarellajuuston kera. En koskaan kyllästy niiden syömiseen.

  ReplyDelete
 10. Peikko: Minä säästän aikaa muun muassa kutsumalla Isopeikkoa vain Peikoksi, mutta minä olenkin ihminen:)

  Famu: Nam. Nytpä pistän heti mozzarellan ja oliivit ostoslistalle !

  ReplyDelete
 11. Oh I bet you had a great time at the birthday party.
  btw, those tomatoes look awful tempting :)
  Happy St Patrick's Day !
  Brad

  ReplyDelete
 12. Brad: We did indeed! ... I think I'll pay you a visit and see if you celebrated Saint Patrick's Day...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.