Friday, July 01, 2011

Blogiystävä Jael luonaniMy blogging friend Yael came to Finland and spent part of Wednesday with me. She brought me a cute teddy bear all the way from Israel and a luxurious oily serum with a heavenly scent.

Sain Israelin tuliaisiksi söpön nallen ja taivaalliselta tuoksuvan öljyisen kasvoseerumin kun Jaelin kanssa hengailin hänen Suomen lomallaan keskiviikkona. Tapasimme Malmilla, missä kiersimme kirpparilla, teimme ruokaostoksia ja lähdimme sitten kävelemään kotiani kohti. Hurjan näköistä tien varressa. Poppeleista lentää pumpulia maisemaan.


Snow on the street in June? No, that white thing comes from poplar trees. Like cotton wool. We touched it and made a little ball, wondering if we could perhaps stuff a pillow with it.


Tämäpä lienee monen bloggarin haave joka nyt toteutui: Jael kokkasi meille lounaan ja minä toimin apulaisena. Tunnette ehkä hänen ruokabloginsa?


Nopeasti ja asiantuntevasti Jael poimi tuotteita Lidlin hyllyiltä Malmilla, ja reippaaseen tahtiin alkoi valmistua ateria meille päästyämme. Minulle jäi vaikutelma että persiljan kappaleet ja valkosipulin kuoret lensivät ilmassa kun kokkivieraani alkoi heiluttaa veistä leikkuulaudan päällä.
Söimme ruokaisan salaatin ja pastaa. Valmistusvaiheet ja aineet moninaiset. Ihana makuelämys. Jääkaapista löytyi punaviiniäkin meille. Eräällä oppilaallani on tapana pitää huolta siitä että minulla on Santa Rita - viiniä jouluksi, pääsiäiseksi ja juhannukseksi. Juhannuspulloa oli jäljellä sen verran että yhteen ääneen saatoimme todeta ja toistella miten miellyttävä viini se on. 5 tuntia vierähti nopeasti, niin nopeasti! Kolmas kesä kun tavattiin. Pyrimme vielä keksimään toisen yhteisen päivän tänä kesänä. Viime kesänä tapasimme vain kerran, lähinnä kai siitä syystä että minulla oli poikkeuksellisen paljon opetustyötä. Tavallisesti kesät ovat olleet löysempiä.


Jos vielä yrittäisi ruuan ystäviä varten luetella mitä aineksia salaattiin ja pastaan tuli: Appelsiinilla maustettua pastaa Lidlistä, ruskeita herkkusieniä, mozzarellaa, salaattiin paprikaa, parsatankoja, fetajuustoa ynnä muuta. Salaatinkastikkeen Jael loihti tyhjään parsapurkkiin kaatamalla sinne lientä chilillä maustetuista oliiveista (nekin Lidlistä) ja maustamalla sillä sun tällä meidän maustehyllystä. On se vaan taitava se meidän Jael !!!12 comments:

 1. Ihanaa oli taas tavata Rita,ja et arvaakaan kuinka mukavaa oli kokata keittiössäsi,etenkin kun tarvitsi vain keskittyä siihen kokkaamiseen;D
  Ja kaikki oli sitten hyvää!
  Ehdottomadti täytyy vielä tavata..
  Omat pastakuvani epäonnistuivat ,mutta sinulla ne onnistuivat hyvin:)

  ReplyDelete
 2. Yaelian: Olit oikein elementissäsi meidän keittiössä :D Tänään perunoita keittäessäni haaveilin seuraavasta kerrasta kun/jos saan sinut tänne itseäsi toteuttamaan!

  Lähetin sinulle tänään kuvia meilitse.

  ReplyDelete
 3. Ihana päivä yhdessä ja herkullista ruokaa.
  Mikään ei ole parempaa kuin muiden kokkaama ruoka. On ruhtinaallista asettua valmiiseen pöytään.

  ReplyDelete
 4. Syöminen onkin mukavaa :)

  ReplyDelete
 5. Kiitos,kuvat tulivatkin perille! Ja mielelläni kokkaisin teille uudestaan;D

  ReplyDelete
 6. Varmasti ihana tapaaminen - ja herkullinen!

  Yaelin opastuksella uskaltauduin itsekin Tel Avivissa maistamaan falafelia ja se muuten oli ihan erilaista kuin olin luullut! (tosin vertauskohtani oli joku pakastefalafel).

  Toivotaan, että ehditte tavata toisenkin kerran!

  ReplyDelete
 7. Kiitos kommenteistanne, Arleena, Isopeikko, Yaelian ja Elegia !!! Kiva nähdä teitä täällä :)

  ReplyDelete
 8. Aivan ihana kohtaaminen ja mums, mitä ruokaa!

  ReplyDelete
 9. Hola Rita.
  Una buena comida con buena compañía...lo mejor para pasar un buen día:))
  Por aquí tambien hay mucha pelusa de los arboles.

  ReplyDelete
 10. Vau,ihana tapaaminen ja herkullinen! Hi hii, tykkäämäni ihanat bloggaajanaiset näyttävät olevan usein keskenään ystäviä! Miten mukavaa havaita! :)

  ReplyDelete
 11. Katilein: Namskis todellakin :)

  Laura: Una buena comida es siempre bienvenida :)

  Mustikkatyttö: Kiitos kauniista sanoistasi. Kun on kauan blogannut on ehtinyt kertyä kavereita!

  ReplyDelete
 12. Herttinen!
  Ei noista aineista voi tulla ku hyvää!
  Mullon mahoton nälkä, ja nyt se vaan kasvaa!
  Oitis lähen tästä kauppaan!
  Sau!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.