Wednesday, October 30, 2013

Ina Westman haastattelee Miina SupistaMore memories from the Helsinki Book Fair. Click on the pictures to enlarge them. Jatkan kirjamessuista messuamista. Kuvat saa isoiksi klikkaamalla.

Ina Westman haastattelee Miina Supista. Pöydällä seisoo tämän vuoden romaaneja ja yksi askartelukirja. Teokset vasemmalta oikealle:

Miina Supinen (Säde, WSOY)

Tero Liukkonen (Vihreän lohikäärmeen kylä, WSOY)


Susanna Vento ja Riina Kantinkoski   (OK. Omin käsin, WSOY)

Siiri Enoranta (Nokkosvallankumous, WSOY)


Kahden tunnin haastattelu- ja keskustelutilaisuus pidettiin Kirjamessujen ohessa yhdessä Holiday Innin lukuisista kabineteista. Tyylikästä, jokseenkin karua laitosmaista tilaa. Sopivat puitteet kirjallisten ajattelijoiden keskustelulle. Virikkeet siihen ovat muualla kuin kokousympäristössä. Ne ovat korviemme välissä.Miinan romaanissa Säde tiede ja uskonto törmäävät toisiinsa. Luvassa kolmiodraamaa, arkeologisia kaivauksia, seksiä, elämää ja kuolemaa. Adlibris. En ole vielä itse lukenut muuta kuin esittelyjä kirjasta, mutta teos on minulla kotona kutsuvien kirjojen pinossa. 


Meille lukeville ja kirjoittaville bloggareille tällaiset live-tilaisuudet tarjoavat kerrassaan avartavan mahdollisuuden nähdä kirjailijat ja julkaisualan ammattilaiset ihmisinä. Aamulla paikalle tupsahtaessani en tuntenut kuin muutaman ihmisen ja heidätkin pintapuolisesti. Pari bloggaria jotka oli tavannut kerran aikaisemmin ja kustannuspäällikkö Anna-Riikka Carlsonin. Tilaisuuden jälkeen olin tutustunut (vaikkakin vain hienokseltaan) kaikkiin niihin jotka olivat käyttäneet puheenvuoroja. Antakaas kun luettelen keitä kuvassa näkyy. Tiedän takaraivotuntumallakin että äärimmäisenä oikealla kaunis tukka letitettynä istuu Siiri Enoranta, Nokkosvallankumouksen kirjoittaja, hänen vieressään charmikas Tero Liukkonen, Vihreän lohikäärmeen kylän tekijä, hauska pilkottava hiustupsu eturivissä kuuluu Susanna Ventolle, hänen takanaan on Satu-Maria Nurisalo Tammen viestinnästä, sitten Anna-Riikka, punaiseen pukeutunut Tuuli Leppänen WSOY:n viestinnästä (kiitos messulipusta, Tuuli), Pasi Lönn valkoinen paita yllään, Lunastajan kirjoittaja ja poliisi ammatiltaan, hänen takanaan Tove Jansson elämänkerran kirjoittaja Tuula Karjalainen. 

Kieltenopettajana en malta olla mainitsematta että Tuuli on italiaksi Vento.Oli jonglöörimaista touhua yrittää ottaa valokuvia koko porukasta tuossa pienessä huoneessa, mutta tuossa vielä nähtäväksi, ja itselleni muistoksi, äärimmäisenä oikealla Jongloorin kirjoittaja Jyrki Kiiskinen, sitten kirjabloggareita, ja äsken mainitut Siiri, Tero, Susanna, Satu-Maria ja Anna-Riikka. 


Kirjat ja kirjamessut ovat saaneet minusta vahvan otteen. Huomaan lukevani ja katselevani joka käänteessä pienenkin vapaahetken tullen netistä löytämiäni kirjabloggauksia ja kirjailijoiden haastatteluja. Pari TV-ohjelmaakin olen tallentanut. Toivon että innostus jatkuu, mutta täytyypä kuitenkin palata välillä töiden pariin. Lähden kohta opettamaan suomea maahanmuuttajille. 

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.