Friday, November 01, 2013

Tero Liukkonen Vihreän lohikäärmeen kyläAnna-Riikka Carlson haastattelee Tero Liukkosta. Kirjabloggari Lumiomena työnsi juuri ilmoille postauksen lukukokemuksestaan joten lukekaamme tuoreeltaan täältä. Romaanin nimi on Vihreän lohikäärmeen kylä. Vietnamin sotaa yksilön näkökulmasta, kolme eri kertojaa vuorottelee. Kirjailija on tosissaan syventynyt aiheeseen ja tuntee oikeasti vietnamilaisia. Oli kiinnostavaa kuulla häneltä itseltään taustatietoja haastattelu- ja keskustelutilaisuudessa. 

Luulen hänen olevan niin kotonaan Vietnamissa että lempinimi voisi olla Liu. En tiedä tarkoittaako se mitään mutta voisi olla nimi kaukoidässä. Jos niin on, toivottavasti se  tarkoittaa jotain kehuvaa. Tilaisuuden loppupuolella, kun kirjauutuuksia oli esitelty ja tekijötä haastateltu, Tero Liukkonen esitti kysymyksiä meille paikalla olleille blogisteille. Hän siis haastatteli meitä. Siitä lämpimät kehut ja kiitokset. Taidetta kokoontumistilamme ulkopuolella seinässä. Ei vihreä eikä lohikäärme. Ehkä siinä voi nähdä vietnamilaisen riisipellon mielikuvitusolentoja. 

Tällainen yksityiskohta jäi mieleen: Tero Liukkonen kertoi meille että lohikäärme edustaa länsimaissa erilaista symboliikkaa kuin idässä. Lännessä se on pahuuden, idässä onnen symboli. Tuokoon tämä romaani meille onnea, viisautta ja uutta näkemystä elämään. 

Lukunäyte. Rullaile täällä ja lue.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.