Saturday, January 18, 2014

Vispiläkauppoja Itäkeskuksessa


Bussi numero 519 hurahti pysäkille. Yksi herrasmies viittilöi minut astumaan siihen edellään. Kuljettajakin osoitti poikkeuksellista ystävällisyyttä. Hän tervehti hymyillen kaikkia matkustajia ja odotti että äidit lapsineen pääsivät istumaan ennen kuin nykäisi uudelleen liikkeelle. Aina kun joku jäi pois, kuljettaja sanoi: "No niin, kiitos!" Virkistävää. Nosti tunnelmaa. Tykkäsin.

Jäin pois Itäkeskuksessa missä tapasin ystäväni Ailan. Kiertelimme kaupoissa. Hän käy siellä usein ja osoittautui mainioksi oppaaksi. UFF, Anttila, Stockmann, Suomalainen kirjakauppa. Kirjakaupassa silmiin osui heti sisään tullessa kaksi suosikkikirjaani; Susanna Purran Kadotettu yhteys ja Eben Alexanderin Totuus taivaasta. Tietenkin aloin niitä ylistää Ailalle. 
                                

Fidan kirpputori. Olipa iso verrattuna minulle tuttuun Malmin seudun liikkeeseen. Puhelias miesmyyjä kehui ostostani. Pitkulainen vihreä sushikippo eurolla. En ollut aikaisemmin vieraillut sillä puolella katua. Kauppojen ja etnisten liikeyritysten määrä yllätti positiivisesti. Afrikka ja Turkki jäivät mieleen, samaten valtava urheiluliike ja koira- ja kissakauppa. Jälkimmäisen ovella seisoi mies opaskoiran kanssa. Ehkä koira oli tehnyt ostoksia. Vispiläkaupatkin olivat tarpeen. Muovihökötykseni pätkähti kahtia kun viimeksi vatkasin lettutaikinaa. 
Pika-ateriointi hampurilaisten ääressä Mäkkärissä. Hauska halpa huvi. Aila tilasi lasten aterian ja antoi lelun minulle lapsikavereitani varten. 

4 comments:

 1. Miten tyylikäs vispilä! Joskus on hauska kierrellä kaupoissa ihan vaan huvikseen.

  ReplyDelete
 2. Famu: Kiitos. Minäkin tykkään tuosta vispilästä vaikka se irtoaakin välillä varrestaan. Meillä on pari muutakin joita voi käyttää kun yksi on tiskissä. / Totta puhut. Huvikseen kiertely on kivaa.

  ReplyDelete
 3. Oletpas taas tehnyt kivoja löytöjä! Itiksessä onkin kiva kierrellä:)

  ReplyDelete
 4. Jep, sinne pitää mennä uudelleen kun kerralla ehtii nähdä niin vähän :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.