Thursday, January 16, 2014

Susanna Purra: Kadotettu yhteysJoulukuussa kertoilin vuoden huimimmasta lukukokemuksestani täällä. Tiedemies joutui koomaan ja hänen tietoisuutensa siirtyi viikoksi maailmoihin joita tiede ei pysty selittämään. Kirjaa lukiessani aloin ajatella Tiedostamatonta, ihmisen Alitajuntaa, ja aivan kuin jossain rinnakkaistodellisuudessa olisi luettu ajatukseni ja johdatettu minut sopivan kirjan luo. Vai oma Alitajuntaniko antoi minulle avaimet Susanna Purran teokseen, jossa kerrotaan Tiedostamattomasta alitajuisesta puolestamme ja tunnetiloistamme ? Tulinko hanganneeksi Aladdinin taikalamppua?

Kieltenopettajana ja jo sitä ennen kieltenopiskelijana olen useinkin ihmetellyt äkkinäisiä yllätyksellisiä taitoja tai tietoja - itsessäni ja oppilaissani. Olen osannut sanan jota en tiennyt osaavani, tai saanut etsimäni puuttuvan tiedon kuin tarjottimella omasta päästä tai ympäristöstä kun olen ensin kaivannut mainittua tietoa. Nämä ovat Näkymättömiä asioita joita on vaikea pukea sanoiksi, mutta Alitajunta on ollut yksi oma selitykseni lukemattomat kerrat. Toisinaan olen selitellyt ihmeellisiä ilmiöitä itselleni Maailmankaikkeuden näkymättömillä laeilla. 

Susanna Purra on lääkäri, lastenpsykiatri ja sisäisen voimaantumisen kouluttaja. Lue teoksen esittely WSOY:n sivuilta. Teoksen nimi on Kadotettu yhteys, Löydä tunteesi voima. 

Sisäinen Ytimemme on se keitä oikeasti olemme. Purra osaa havainnollistaa näitä käsitteellisiä asioita käytännönläheisesti. Sivu 22: "Mielestäni Aladdin ja taikalampun henki on yksi parhaimmista saduista kuvaamaan elämää luovan mekanismin eli ytimemme luonnetta. Tarinassa paha-aikeinen velho lähettää nuoren Aladdin-pojan etsimään taikalamppua, jonka avulla toiveet on mahdollista toteuttaa... .... meillä on sisällämme toiveemme toteuttava henki... joka vain odottaa että tulemme siitä tietoisiksi."


Luonnonkukkaa kansikuvassa. Luonto. Luonnolliset ilmiöt ja asiat. Käännetään kirja kallelleen ja katsotaan maailmaa muunnetusta perspektiivistä. 


Onko sisäinen olemuksemme se mitä mystiikassa ja uskonnossa kutsutaan Sieluksi? Pidän erityisen paljon kirjan kohdasta joka käsittelee maailman dualistista luonnetta. Sivu 108 - 111. Vastakkaiset ominaisuudet muodostavat kokonaisuuden, mutta hullua kylläkin ihmisellä on taipumus luulla toista ääripäätä tärkeämmäksi. Tunne ja järki, nainen ja mies, yö ja päivä, vanhuus ja nuoruus... Kumpikaan ei ole huono tai hyvä. Molempien on oltava olemassa. "Jopa naisen aseman parantaminen... on tapahtunut usein niin että nainen on alkanut muotoutua miehen kaltaiseksi. Naisille halutaan sama arvo kuin miehille eli miesten arvo sen sijaan että nostettaisiin naiselliset "pehmeät" arvot yhtä tärkeiksi kuin miehiset "kovat" arvot. Naisen arvon nostaminen miesten tasolle on usein tarkoittanut naisellisten arvojen häviämistä." (s. 111)

Viime vuoden huisin lukukokemukseni oli siis Eben Alexanderin Totuus taivaasta. Purran Kadotettu Yhteys on kuin sen ekstensio ja vielä parempaa luettavaa koska tällä voin tehdä jotain. Tämän avulla voin lisätä Tietoisuuttani ja tutkia Alitajuntaani. Siirryn sitten aikanaan sutjakammin Rajan yli Tuonpuoleiseen. Jätän mielen ja kehon jälkeeni ja matkustan valoa nopeammin ilman painolastia.

9 comments:

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta kirjalta Rita:)

  ReplyDelete
 2. On ehdottomasti ja juuri kun oli halunnut lukea lisää noista asioista ! :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos Rita. Mainitsemasi molemmet kiehtovat kirjat laitoin lukulistalleni.

  ReplyDelete
 4. Simpukka: Kiva. Kävin juuri kaverin kanssa kirjakaupassa ja suosittelin hänellekin Susanna Purran kirjaa joka osui silmiini. Hassua kylläkin, sen lähellä oli Totuus taivaasta - jota luonnollisesti myöskin aloin hänelle "myydä" :)

  ReplyDelete
 5. Anonymous6:27 pm

  Ihmisen alitajuntaammehan on, oletan, vaikea tunkeutua. Siksi kiinnostaakin miten ja käsitteleekö Purra tätä näkemystä? Musiikillahan sanotaan olevan suora väylä alitajuntaamme?

  ReplyDelete
 6. Leonoora: Kyllä Purra kertoo miten se tehdään.

  Yhteys alitajuntaan on helppoa kun sen osaa. Ajatukset häiritsevät, joten kunhan lakkaamme ajattelemasta ja vain kuulostelemme kehoa ja tuntemuksia, yhteys löytyy. Nämä ovat yksinkertaisia vaikkakin monimutkaisia asioita :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous5:59 pm

  Äsken tuli telkusta ohjelma, jossa havainnollistettiin miten esim. salasana, -jokin koodi- voidaan syöttää alitajuntaamme ja se on tosi turvallinen (?) koska emme itse sitä edes tiedä. Kitaran soinnut ja tietokone siinä olivat jollakin tapaa mukana. Jäi heiveröiselle katsomiselle, kun tulin juuri silloin nälkäisenä kaupungilta ja piti laittaa ruokaa samaan aikaan.
  Ihmeellisiä ovat nämä uusimmat keksinnöt tietotekniikassakin.

  ReplyDelete
 8. Kiitos mielenkiintoisesta kirjavinkistä.

  ReplyDelete
 9. Leonoora: En nähnyt tuota ohjelmaa mutta olen kuullut piilovaikuttamisesta jossa mainostajat syöttävät TV.ssä tai elokuvissa meille kestoltaan silmänräpäyksellisen kuvan kuivasta autiomaasta. Sen seurauksena meille tulee jano ja ostamme heidän mainostamaansa limua.

  Kimmo: Pitäisit tuosta kirjasta ihan varmasti. Sen tarjoamaa asiaa voi käyttää hyödykseen itsetuntemuksessa, terapiassa, sielunhoidossa jne.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.