Saturday, July 19, 2014

Niina Veittikoski, Hertta leikkii nukketeatteria


Tekijä: Niina Veittikoski
Teos: Hertta leikkii nukketeatteria
Kustantaja: Tammi (2011)
Kansi: Eevaliina Rusanen
Mistä sain: Ostin kirpparilta


Tarinaa luettavaksi ja ideoita askarteluun ja leikkiin. Ihastuin tähän mennäkesänä niin että askartelin jäätelötikuista erinäisiä juttuja omia aikojani jo ennen kuin lapsikaverit tulivat vierailemaan. Huomaan että en ole tullut heille vielä näyttäneeksi tätä kirjaa. Laitankin sen valmiiksi seuraavaa kertaa varten.


Nukketeatteri, kaikenlainen askartelu ja mielikuvitusleikit luontuvat lapsilta jos niille annetaan tilaa eikä tuputeta liian viimeisteltyjä valmistuotteita. 


Hurmaava nukketeatterikirja ruokkii mielikuvitusta ja antaa sysäyksiä herättäen lapsen luovuuden juuri sopivasti. Ja aikuisenkin, on pakko lisätä koska niin tapahtuu itsellenikin.


8-vuotias kaverini näpräsi minulle viime kuussa popcornipussin ja kotelon kännykälleni. Huomatkaa erillinen pikkupussukka korvakuulokkeille. 


 
Hänen 6-vuotias siskonsa loihti minulle prinsessan linnan pahvisesta teepakkauksesta ja päällysti sen Lidlin suklaalevyn kiiltopaperilla. Kiitteli samalla minua siitä kun aina varaan heille askartelutarpeita: keittiöpaperirullia, pahvisia pakkauksia, kananmunakennoja, tilkkuja, kiiltäviä karkkipapereita. Nuo eivät edes maksa mitään. Ostettua tavaraa meillä ovat esimerkiksi kynät ja liima, vesivärit ja piirustuspaperi, mutta suurimmaksi osaksi haluan käyttää ilmaista kierrätysmateriaalia. Lapsilla näyttää riittävän ideoita, vaikka heille ojentaisi mitä materiaalia tahansa. 


Hassukainen sattuma; 6-vuotiaalla oli mukanaan Herttasarjan pikkukirjanen, Hertta leipoo, jonka hän unohti ottaa mukaansa kotiin lähtiessään. Tavatessamme seuraavan kerran onkin kiva näyttää hänelle tämä minun teatterikirjani.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.