Thursday, August 07, 2014

Lidlin antimia ja Pirjon kakku


Kävelin aamulla Lidliin pitkästä aikaa. Helteillä en ole jaksanut liikkua kauas muuten kuin aamuisin kello seitsemän ja kahdeksan maissa. Lidliin on puolen tunnin kävely, ja se aukeaa vasta kello 9. Mennessä oli pilvistä ja vasta takaisin tullessa aurinkoista ja kuumaa. Sadetta on luvattu iltapäivään, mutta saa nähdä. + 28 astetta nyt kello 12.30 eikä pilviä missään ilmansuunassa. 

Klikkaa kuva isommaksi niin näet ostokseni. Siinä on kahta erilaista tomaattikastiketta (vajaa 2 euroa kpl), purkki orange-mandarin - lohkoja, cashewpähkinöitä (2,29€) , litteitä persikoita, thaimaalaisia maissilastuja (0.99€), Myllyn paras kauramurotaikina (1,99€) ja pakastemustikoita (2,19€). 


Mustikkapiirakka syntyi kädenkäänteessä tuosta valmistaikinasta ja pakasteista, olivat sopiviksi sulaneet siihen mennessä kun tulin kotiin. Taikinalevyt olivat suorakaiteenmuotoiset joten ihan suoraan pohjaa ei saanut tuohon läpsäistyä. Pistin täytteeseen eilen keittämääni raparperisosetta (omista rapsuista) ja ruiskin päälle hunajaa. Sattumoisin Lidlistä ostettu puteli.


Ystävämme Pirjon tekemä ihana suklaapäällysteinen kakku, joka unohtui eilisestä blogientrystäni, siitä jossa kerroin intialaisten kavereittemme lounaskutsuista. Pirjo vei kakun tuliaisiksi, minä omenapiirakan. Hän on ihan mestari tekemään pehmeitä maistuvia kakkuja.


Meillä on ensimmäistä kesää päivänhattua. Toimme sitä viime kesänä äitini ja isäni pihasta Tampereelta. Kukinta osui paahteiseen aikaan ja siksi ei ihan niin muhkeaa kuin voisi olla, mutta sen upeuden pystyy silti aistimaan. 

7 comments:

 1. Täällä tulee aina nälkä, kun käyn katsomassa kuvia :)

  ReplyDelete
 2. Mai: No sehän tässä aina vaarana :D

  Olemme juuri ryhtymässä syömään kevyttä iltapalaa.

  ReplyDelete
 3. Mmm,mustikkapiirakkaa,nami!
  Ja Lidlistä löytää kyllä kaikkea hyvää!

  ReplyDelete
 4. Jael: Kyllä tuli hyvä mustikkapiirakka. Lidl on kiva kun sieltä löytyy sekä tavallista että erikoista syötävää ja juotavaa.

  ReplyDelete
 5. AAAH,mustikkapiirakkaa, minäkin tein ja sattui vielä tulemaan vieraitakin ja minä sain näytellä pätevää emäntää :O)

  ReplyDelete
 6. Mustikkapiiras on ihan parasta! Ja punahatut kauniita, huolissani olen omiani koittanut luurailla, taitavat jäädä isompiensa jalkoihin...

  ReplyDelete
 7. Kyllimarjaana: Mustikkapiirakasta taitavat kaikki tykätä. Mikä sattuma että juuri tuli vieraitakin :)

  Inkivääri: Mustikka ja omena parhaat peruspiirakat. Ne Lidlin pakastemustikat olivat tosi hyviä ja isoja.

  Punahattuja pistin viime vuonna kahteen eri paikkaan jotta varmasti onnistuisi. Äidilläni on ollut niitä jo monta vuotta ja hän on saanut ne kasvamaan tosi muhkeiksi.

  Minulla on sinun koiranpentupostauksesi tietsikan ruudulla valmiina näytettäväksi miehelleni kun hän palaa golfista. Olemme molemmat pystiksien ihailijoita :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.