Monday, August 25, 2014

Perheomenapuu


Kaneliomenapuu meillä on ollut jo ehkä 15 vuotta. Viime kesänä innostuimme hankkimaan toisen puun. Perheomenapuuhun on yhdistetty kolme eri lajiketta ja jo nyt, vain vuosi ostamisen jälkeen, puu antaa meille kahta eri omppua. Viime kesänä siinä kasvoi yksi pikkuruinen valkeakuulas joka putosi maahan kun toimme puun uuteen kotiinsa. Tänä kesänä valkeakuulaita omenoita kehittyi 7 kappaletta. 


Punainen omena on joko Petteri tai Jelpi. Tietääkö kukaan? Tunnistaako lajikkeen? Koskas uskaltaisi poimia vai putoaako se itsekseen päähämme?

15 comments:

 1. Raikas näkymä. Kuin maalla, ja tehän asutte kaupungissa?

  ReplyDelete
 2. Onpa kiva puu kun antaa erilaisia omppuja:)Olen tutustunut samantapaiseen sitruunapuuhun,jossa oli eri sitruunalajikkeita. Onnin on oma omenapuu!

  ReplyDelete
 3. Anna: Kyllä, Pohjois-Helsingissä lähellä Vantaa rajaa. Pihassa kaivo, josta hajosi pumppu tänä kesänä. Maalaismaisemissa ollaan :)

  Jael: Monilajinen sitruunapuu, no jopas ! Kaikkea ne puutarhurit osaavat :)

  ReplyDelete
 4. Onpas hieno nimi! Sopisi vaikka kirjan nimeksi. En arvannutkaan, että tämä on ihan virallinen nimi.

  ReplyDelete
 5. Marjatta: Sopisi niin hyvin että alkoi ihan hymyilyttää :)

  ReplyDelete
 6. Perheomenapuu - jopas, en ole ennen kuullutkaan. Pitäisiköhan istuttaa sellainen, meillä kun on tätä tilaa.

  ReplyDelete
 7. Herkuilta näyttävät, kiva saada samasta puusta useaa lajiketta.

  ReplyDelete
 8. Kyllimarjaana: Istuta ihmeessä. Maapallo kaipaa puita ja samaten ihmisen mieli. Niin, ja saahan siitä syötävääkin :)

  Arleena: Eilen maistoimme tuota punaista omenaa. Todella herkullinen, vaikka vielä hieman kova.

  ReplyDelete
 9. Omput ovat hyvejä. Niistä voi tehdä hyvettä :)

  ReplyDelete
 10. Apple pie. Omenahyve. Apple goodbye :)

  ReplyDelete
 11. Omenat tuoksuvat täälläkin. Syksyn tuoksu. En itse omista yhtään puuta, mutta mökkinaapuri toi tänään kassillisen, ja "talonmieheni" käy joka syksy hylätystä omenatarhasta hillo-omenat. Nyt on hillot tehty ja piirakkaakin jo paistettu.
  Omaa omenatarhaa odotellessa. :)

  ReplyDelete
 12. Leonoora: Hylätty omenatarha kuulostaa runolliselta, samaten syksyn tuoksu. Eilen käyskentelin meidän pihassa ja nautin syksyn tuoksuista. Mietiskelin mistä ne koostuvat. Ainakin kosteasta mullasta ja talveen valmistautuvien kasvien tuoksusta. Tämä on hurmaava vuodenaika.

  ReplyDelete
 13. Leonoora: Hylätty omenatarha kuulostaa runolliselta, samaten syksyn tuoksu. Eilen käyskentelin meidän pihassa ja nautin syksyn tuoksuista. Mietiskelin mistä ne koostuvat. Ainakin kosteasta mullasta ja talveen valmistautuvien kasvien tuoksusta. Tämä on hurmaava vuodenaika.

  ReplyDelete
 14. Meillä on kesäpaikalla ehkä parikymmentä ikivanhaa omenapuuta. Yksi omenansiemen on kasvattanut keskelle pihaa omenapuun, johon pitäisi varttaa muutama oksa vanhoista omenepuista, että siitäkin saisimme omenia. Olen suunnitellut tuollaista perheomenapuuta. Se on tosi söpö. Vanhat omenapuut ovat valtavan korkeita ja osa on kaatunut, mutta silti niistä tulee omenia meille ja peuroille ja luultavasti naapuritkin hakevat omansa ;)

  ReplyDelete
 15. Mai: Huisi että kuulostaa somalta. Katselin tänään kävelylenkilläni yhtä vanhan omakotitalon puutarhatonttia. Viehättävä, nostalginen ja käytännöllinenkin, kuvittelisin. Peuroja meillä ei täällä ole ( Pohjois-Helsinki ) mutta jäniksiä on. Joillekin linnuille näyttävät punaiset omenat kelpaavan kun käyvät joitakin nokkaisemassa ja siten hiukan "verottamassa".

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.