Monday, August 04, 2014

Pihassa ja keittiössä


Kuuma päivä. Yleensä kestän hellettä huonosti mutta tänä päivänä energiaa riitti pitkälle iltapäivään siitä kun varttia vaille neljältä nousin. Tuuletin kämppää, hoidin meilikirjeenvaihtoa, vein roskat ja kompostit, hain sanomalehden, siivoilin, leivoin kaurapipareita (resepti viimeisimmästä Yhteishyvä-lehdestä), tiskasin uunipellit, vein jätepaperit ja menin samalla kävelylenkille. Katsastin kaljakellunnan jälkimainingit. Siellä oli siivottu; oli täysiä jäteastioita ja roskiksia, roskalava, mustia jätesäkkejä täynnä roskaa. Vedessä ja rannoilla näkyi siellä täällä hylättyjä kelluntavälineitä. Kivatunnelmainen perhetapahtuma, vaikka känniläisiäkin myöhemmällä örvelsi ja tienoota tärvelsi. Yleensä ottaen luulisi että ihmiset siivoavat omat roskansa.


Kaurapipareista tuli hyvänmakuisia. Ekaa kertaa kun niitä nyt valmistin, kokeilin minkäkokoiset nokareet olisivat sopivia. 


Kolmanteen pellilliseen hupsahti aika isot cookikset.Oikein maukkaita ja hyviä niistä tuli.Ylimmässä kuvassa on väriminttua, millä ei ole muuta yhteistä allaolevaan kuivattuun minttuun kuin että nekin ovat minttua. Etsiskelin kätköistäni pienen putelin johon valutin suppilon avulla spearmintiä Kreikan tuliaisina saamastamme pussista. Mitähän eroa on peppermintillä ja spearmintillä?


Nuo mausteet ovat tuoksuneet keittiössämme ihanasti monta päivää. Tänään availen pikkupullon korkkia ja nautin spearmint-aromista tuon tuostakin. Aah.

10 comments:

 1. Kaurakekseihin tulee himo, olen tehnyt myös itse ja ostanut kaupasta. Eivät kestä pitkään, niitä vain tulee naposteltua.
  Ihanalta kuulostaa mintun tuoksu keittiössä

  ReplyDelete
 2. Pitääkin penkoa Yhteishyvä esiin, nuo kaurapiparit vaikuttavat makoisilta. :)

  ReplyDelete
 3. Teillä onkin ollut tosi kuumaa viime aikona,melkein kuin täällä;D

  Ja nami,kaurapikkuleivät ovat nannaa:)

  ReplyDelete
 4. Arleena: Pakastin osan varmuuden vuoksi ettei keksien paljous houkuta ahmimaan, hah hah. Ei silti, kaura on terveellistä, vaikka taikinaan tuleekin myös margariinia ja sokeria. Napostele rauhassa :)

  Pihi nainen: Makoisia, helppotekoisia ja HALPOJA :)

  Jael: Tänäänkin karmeaa kuumuutta luvassa, mutta torstaina pitäisi sataa. Elämme toivossa :)

  ReplyDelete
 5. Arleena: Pakastin osan varmuuden vuoksi ettei keksien paljous houkuta ahmimaan, hah hah. Ei silti, kaura on terveellistä, vaikka taikinaan tuleekin myös margariinia ja sokeria. Napostele rauhassa :)

  Pihi nainen: Makoisia, helppotekoisia ja HALPOJA :)

  Jael: Tänäänkin karmeaa kuumuutta luvassa, mutta torstaina pitäisi sataa. Elämme toivossa :)

  ReplyDelete
 6. Aa, kotihommia. Minä kimusin halkopinojen päällä levittelemässä pressua. Puut kuivia. Hallin aurinkoinen seinusta, joten tulipa mieleen että onpa kuumaa. Sitten viileä suihku, läpiveto taloon ja mikäs on ollessa .

  ReplyDelete
 7. Kyllimarjaana: Kotihommat ja pihahommat ovat kivoja. Meillä on tänäänkin kamalan kuumaa. Äsken juuri käväisin suihkussa ja taas pärjätään. Taitaa olla +28 sekä sisällä että ulkona, ehkä enemmänkin.

  ReplyDelete
 8. Kyllimarjaana: Kotihommat ja pihahommat ovat kivoja. Meillä on tänäänkin kamalan kuumaa. Äsken juuri käväisin suihkussa ja taas pärjätään. Taitaa olla +28 sekä sisällä että ulkona, ehkä enemmänkin.

  ReplyDelete
 9. Kyllimarjaana: Kotihommat ja pihahommat ovat kivoja. Meillä on tänäänkin kamalan kuumaa. Äsken juuri käväisin suihkussa ja taas pärjätään. Taitaa olla +28 sekä sisällä että ulkona, ehkä enemmänkin.

  ReplyDelete
 10. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.