Saturday, September 06, 2014

Kotipuuhia ja ostoksia


Syyshortensiamme on joka vuosi pikkuisen erilainen. Tänä vuonna ei muhkeimmat mahdolliset kukat. Kuiva hellekesä haittasi kasvua. Kuitenkin taas niin upea. Äiti oli säästänyt Juhlamokkapakkauksia kun tiesi että ystäväni Elsa väsää niistä monenmoista. Yhdistettyinä omiini niitä tuli pönäkkä kassilllinen. Taustalla Elsalta saamani kassi.
Lidlissä käydessä yhdistyy huvi ja hyöty plus säästö. Eilen ostin kuvassa näkyvät jutut ja lasku oli 10 euron paikkeilla. Teetä, salsakastiketta, jugurttia, mozzarellaa, käsivoidetta, nektariineja ja suippoluumuja. En ole ennen kokeillut tuota English Breakfast - teetä.
Tänä aamuna ideoin piirakan johon näpertelin pienet ja isot omenapuiden pudottamat hedelmät. Muutaman niistä oli naapurin puu pudottanut meidän puolelle. Ilmaista antia, voisi melkein kuvitella elävänsä omavaraistaloudessa.

Ihana lämmin viikonloppu puuhailla kotona ja pihassa. Maanantaina aloitan uudenlaisen lukukauden. Opetan Finnish for Foreigners Kalliolan kansalaisopistossa parina aamuna viikossa, ja jos oppilaita ilmoittautuu tarpeeksi, opetan samaa oppiainetta myös The Finnish British Societyssa kuun lopusta lähtien. Kivaa jännää uutta ilmassa. Jätän toistaiseksi vapaaehtoistyöni,  jota tein maahanmuuttajanuorten parissa viisi vuotta. Mieluisasta harrastuksesta on kehittymässä mieluisa työ.


7 comments:

 1. Upeaa, kun saa ja voi tehdä työtä josta pitää. Eli jos harrastuksesta voi saada palkallisen työn. Onnea!

  ReplyDelete
 2. Inna: Niin on, ja näin on oikeastaan aina ollut elämässäni että harrastus ( = kielet ) on myös ansiotyö. Suomi on "uusi kieli" repertuaarissani. Englantia opetan enimmäkseen.

  ReplyDelete
 3. Mä olen aina miettinyt että miten noita kahvipakettikasseja tehdään,ne ovat hienoja!
  Vähän ikävä Lidliä.
  Ja hieno juttu tuo uusi työsi,onnea sinulle Rita sen johdosta!

  ReplyDelete
 4. Onnittelut, Rita!
  Olet ihanteellinen opettaja monikulttuurisille oppilaillesi.

  ReplyDelete
 5. Jael: Kiitos onnitteluista.

  Enpä ole tullut miettineeksi niiden tekotapaa. Netistä löytyy varmaan ohjeet, ja epäilemättä video jolla näytetään miten homma sujuu.

  Mahtaakohan teille tulla Lidl joku vuosi jos se laajenee ja leviää? :)


  Anna: Kiitos onnitteluista. Olipa kauniisti sanottu :)

  ReplyDelete
 6. Onnittelut sinulle mieluisten kurssien aloittamisesta! Todella, todella tarpeellista työtä, jossa on varmaan myös tyytyväisiä oppilaita.
  Sinun asenteellasi noista kursseista tulee mahtavia.
  Mukavia hetkiä mukavien ihmiseten kanssa toivottaen!

  ReplyDelete
 7. Marjatta: Kiitos lämpimistä sanoistasi ! Niiden saattelemana lähden aloittamaan kurssituksen tänä aamuna :) Antoisaa päivää sinullekin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.