Monday, November 17, 2014

Esittävän taiteen psykologiaTeos: Esittävän taiteen psykologia (1997)

Kirjoittaja: Glenn D. Wilson

Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Puijo ( Never heard !)

Mistä: Opetuspaikan ilmaisesta kierrätystoripöydästä


Maltan tuskin odottaa että pääsen syventymään siihen antiin mitä noiden kansien väliin on koottu. Kirja on syntynyt yliopistoluentojen pohjalta ja on uudistettu laitos teoksesta The Psychology of Performing Arts. Minua kiinnostaa sekä psykologia että esittävä taide. Yksi oppiaineeni yliopistossa oli draaman teoria. 

Sisällysluettelosta jo näkee että huippukiinnostavia aiheita käsitellään: 

KOMIIKKA JA KOOMIKOT (Huumorin alkuperä, Huumorin parantavat vaikutukset...)

ESITTÄVÄN TAITEEN TERAPEUTTINEN VAIKUTUS  (Kollektiivinen alitajunta ja arkkityypit, Peilinä oleminen, Tanssiliiketerapia ...)

TUNTEIDEN ILMAISEMINEN  (Tunteiden lukeminen, Lämpö ja kylmyys, Kasvonilmeet...)

NÄYTTELIJÄKOULUTUS JA ROOLIN LUOMINEN  (Eläytyvä ja tekninen lähestymistapa, Oopperanäytteleminen, Repliikkien oppiminen...)

SOSIAALISET PROSESSIT TEATTERISSA  (Yleisöltä tuleva palaute, Samastuminen, Naurun tarttuminen, Karisma ja idolinpalvonta...)


- 235 sivua -2 comments:

  1. Oops, nyt meni kyllä yli meikäläisen hilseen. Esittävästä taiteesta en tiedä mitään, mutta psykologi minusta olisi tullut vähällä vaivalla :O)

    ReplyDelete
  2. Kyllimarjaana: Kirja on niin ymmärrettävää tekstiä että takuulla pysyisit juonessa mukana. Eräs ystäväni lukee psykologiaa yliopistossa ja ne opinnot menevät korkealta yli hilseen. Hän näytti minulle pätkän tieteellistä tekstiä jota joutuu lukemaan. :D

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.