Thursday, April 09, 2015

Kastikekulho ja sokerikko


"Nyt alkavat posliiniesineet riittää", sanoin äidille kun hän vihjaisi että saisin valita jotain mukaani pääsiäisvisiitillä. Meille on kertynyt hänen maalaamiaan maljakoita, kahvikuppeja, koristelautasia ja kippoja sellainen paljous että kaapeistakin alkaa tila loppua. Mutta sitten näin tuon hurmaavan kastikekulhon ja sokerikon enkä voinut vastustaa niitä. Kuvitelkaa ne esimerkiksi joulupöytään. Oi että ! 



Skooliin voi tilanteesta riippuen laittaa ruskeaa kastiketta tai vaniljakastiketta, eikä tuon toisen astian täydy välttämättä toimittaa sokeriastian virkaa. Sen voi vaikka täyttää dipillä tai hillolla tai itsetehdyllä ketsupilla. Viimeksi mainittua haaveilen valmistavani, kunhan löydän sopivan terveeellisen valmistusohjeen. 

Nuo hiiretkin ovat äidin kätten työtä. Huvitti nähdä samanlaiset mutta eriväriset hänen vitriinissään. Ne on ajateltu juustotarjottimen koristeiksi.  Nuo omani ovat violettiin vivahtavat. Korvat, nenät ja takakäpälät on kullattu.

Kertokaa ihmeessä jos teillä on muita ideoita noiden uusien astioitteni käyttöön tai jos teillä on hyviä ketsuppireseptejä.

6 comments:

 1. Ei ihmekkään ettet voinut vastustaa;niin nättejä ovat nuo äitisi maalaamat esineet:)

  ReplyDelete
 2. Jael: Kahvikuppiserviisille sanoille ei, mutta noita punaisia kippoja ei tosiaankaan voinut olla ottamatta omaksi :)

  ReplyDelete
 3. Kyllä ovat kerrassaan hurmaavia. Minun mieleni alkoi heti sommittelemaan käyttötarkoituksia. Tuo pienempi olisi soma sinappiastia joulupöydässä. Ja noitahan tarvitsisi lisää, koko kattaus, tai jotakin.

  ReplyDelete
 4. Kyllimarjaana: Sinappi on hyvä idea ! Äiti ei maalaa enää joten enempää ei saa tuota sarjaa, mutta toisaalta parampi yhdistellä olemassa olevien astioiden kanssa, jotta ei taas kohta kaapit pursuile.

  ReplyDelete
 5. Eikös ole hianoa, jos kaikki astiat ovat erilaisia ja -värisiä? Värillä on vaikutusta. Nuo voi laittaa joulun lisäksi juhannuksena esille, pieneen sinappia ja isoon keitettyjä nakkimakkaroita tai käpyjä :)

  ReplyDelete
 6. Isopeikko: Onhan se pirteää ja yksilöllistä. Sinappi ja nakit ovat kiva idea juhannuspöytään. Grillikausi lähestyy :) Ja kävyt sopivat kaikkeen !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.