Monday, June 08, 2015

Disney, Lift the Flap 1 2 3


Teos: Lift the Flap 1 2 3 
Copyright: Disney Enterprises (2006)
Parragon, Bath, the UK
Oma kappaleeni: Kirpparilöytö

Oppiminen saa olla hauskaa. Oppimisen pitää olla hauskaa. Oppiminen kannattaa tehdä hauskaksi.  


Kirja on täynnä mukavia yksityiskohtia ja sen avulla opitaan laskemaan yhdestä kymmeneen. It combines business with pleasure. Hauskuus ja hyöty samoissa kansissa. 

Opettajan näkökulmasta tätä katselen ja pidän näkemästäni. 

Disneyhahmoista tykkäävien silmiin osuu  monia tuttuja: Tuhkimo, Dumbo, Mikki Hiiri, Lumikki ja ... hetkinen, viisi kääpiötä. Tuotapa pitää katsoa tarkemmin. Kurkistusluukun alta paljastuu kuuden kääpiön jono kun Vilkaskin on liittynyt joukkoon. Yksi puuttuu vielä. 


Pikkulapset opetetaan ilmoittamaan ikänsä sormien avulla. Syntymäpäiväkakun kynttilöiden lukumäärä on helppoa ja kiinnostavaa matikkaa. Kas, Roope-setä. Rahaa on hyvä olla mukana numeroiden opettelussa. Ollaan sitten valmistautuneita kun saadaan viikkorahaa.


Voin käyttää numero-kuvakirjaa englannin opetuksessa lapsille tai aikuisille. 

Jos saan syksyllä sellaisen suomea ulkomaalaisille -   ryhmän jossa kaikki osaavat englantia, voin hyödyntää tätä kirjaa. Esimerkiksi siten että heijastan sivun seinälle ja otan siinä näkyviä asioita esiin suomeksi. Käytin viime kaudella aika paljon lastenkirjoja, suomenkielisiä tai vain kuvallisia. Kuva antaa hauskan virikkeen ja tuen oppilaalle, samaten nuo englanninkieliset kysymykset ja lausahdukset. 

Kirja sopii monille ikäryhmille ja monista kulttuureista tuleville. Pikkulapset eivät välttämättä vielä tiedä mikä on lepakko, kaikki eivät tunne kertomusta dalmatialaisista, Aku Ankkaa ei tunneta kaikkialla maailmassa. Sydän ja tähdet lienevät universaalisti tuttuja kuvioita. 

Something old and something new. Jotain tuttua ja jotain uutta. Sopivasti annosteltuna. 


No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.