Tuesday, June 09, 2015

Raparperikausi avattu


The rhubarb season is here.


Two rhubarb pies, one with sugar, one without. 

Julistan raparperikauden virallisesti avatuksi. Hain aamulla raparperinvarsia pihasta, käärin hihat ja ryhdyin toimeen. Tein kaksi raparperipiirakkaa, joista toisen makeutin Stevialla. Nyt kun läheisissä on diabeetikkoja olen alkanut kokeilla leipomuksia ja jälkiruokia ilman sokeria. Stevia ja ruokosokeri ovat turvallisia. Tutkimusten mukaan ensin ostamani Canderel sisältää aspartaamia, joten enpä uskallakaan sitä käytellä, ainakaan kovin reippaasti. 


Aika hyvät näistä tuli. Koemaistoin molemmat. Stevia on hiukan erikoinen maku. Kunhan saan hankituksi ruokosokeria ja kokeiltua sitäkin, voidaan päättää kumpaa suositaan. 

Koko aamupäivä tuossa meni. Tein noiden leipomusten lisäksi sosetta. Pakastin piiraita paloina ja merkkasin rasiat; missä on sokeria, missä ei. Pakastin myös sosetta. Kun sain keittiön siivotuksi ja tiskikoneen käymään, iltapäivä oli jo alkanut. Vaan nyt on mistä ottaa raparperinnälkään. 

6 comments:

 1. Oijoi, kun herkullisen näköistä piirakkaa! Pitänee käydä kotitalon pihalta ottamassa kun tulee viikonloppuna siellä käytyä. Kiitos vinkistä. Hienot kuvat.

  ReplyDelete
 2. Mustis: Kiitos kiitos :) Piirakkkareseptejä on vaikka millä mitalla, helppoja ja vaikeampia. itse suosin helpompia. Raparperisose on tosi helppo keittää ja pakastaa, ja sitäkin voi käyttää piiraisiin.

  ReplyDelete
 3. Nam nam:) Minulla on täällä raparperikausi lähes ympäri vuoden,mutta parhaimmillaan ne ovat talvella.Nami piirakka!

  ReplyDelete
 4. Jael: Kuulostaa niin hassulta että raparperit ovat parhaimmillaan talvella :D

  ReplyDelete
 5. Raparperipiirakat kuuluvat alkukesään :-) Oma raparperini on niin pieni, että yhden pienen piirakan sain siitä aikaiseksi ja eikä vielä ole sen vertaa kasvanut lisää, että toista piirakkaa saisin.

  ReplyDelete
 6. Onnenpähkinä: Kyllä se siitä kasvaa. Vähäisestä on meidänkin raparperisto alkanut. Toissakesänä jaoin ja istuttelin sitä leveämmälle, mistä hämmästyneenä se kasvoi aika säästeliäästi viime kesänä, mutta nyt on niin paljon varsia että saa kerralla parikin piirakkaa ja vielä jää kasvupaikalle varsia.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.