Wednesday, June 10, 2015

Syreenejä pihassa ja sisällä


Lilacs in bloom.


Syreenit kukkivat.


Kävin ottamassa pari kuvaa meidän tontin ulkopuolelta. Hiukan tuo takana oleva iso koivumme sotkee systeemiä, mutta kai tästä selvän saa.


Keräsin kukkia maljakkoon. Halusin syreenien tuoksun sisäänkin. 


Ympärivuotiset syreenit seinällä. Ostin taulun Malmin avokirpparilta kauan sitten kalliilla rahalla. Kehyksiin upposi vielä lisää fyrkkaa, mutta väliäkös tuolla.  Näyttää aivan äitini maalaamalta vaikka ei olekaan. 


On tuo lempikukkani ja lempituoksuni, syreeni siis - vaikkakaan ei ainoa. Suosikkituoksuja ei ole kovin monta. Minulla on vaativat sieraimet. Suosikkikukkia on useita; ruiskaunokki, narsissi, kissankello, tarha-alpi... muutamia mainitakseni.  Mitä lempikukkia ja lempituoksuja teillä on? 

8 comments:

 1. Kaunis maalaus. En ihmettele, että ostit sen.
  Rakastan kaikkia kukkia, mutta hyvin voimakkaasti tuoksuvia en voi tuoda sisälle, sillä olen allerginen voimakkaille tuoksuille. Juhannuksen ajan kedonkukkakimppu on suosikkini, ja sen jälkeen tulevat orkideat.

  ReplyDelete
 2. Anna: Minuakin voimakkaat tuoksut suorastaan kiduttavat, enkä nykyään tuo melkein mitään kukkia sisätiloihin, mutta syreeni on poikkeus. Kedonkukkakimppu juhannuksena - sepä kuulostaa ihan teille kirjailijoille sopivalta. Aika runollinen on orkideakin :)

  ReplyDelete
 3. Rita, kesäkimppu paras. Mutta kesä on lyhyt. Orkidea on sopiva lama-ajan kukka, sillä se tulee halvaksi. Kun ostaa yhden kukkivan orkidean, se jatkaa kukkimistaan monta kuukautta. Se saattaa kukkia uudestaan ja uudestaan vuosikausia pidettyään aina välillä lomaa. Nykyajan orkideat ovat yleensö kloonattuja, ja joku kukkien tuottaja on voinut kloonata sellaista lajia, joka kukkii vain kerran nuo neljä kuukautta. Hyvä niinkin. Perhoskämmekkä sopii myös kiireiselle. Sitä ei tarvitse kastella kuin kerran viikossa, antaa ruukun seisoa tunnin vedessä ja kaataa sitten loput vedet pois. Eleganssi ei ole aina kallista.:)

  ReplyDelete
 4. Anna: Olisiko niin että kameralla kimput ikuistetaan? Mitäs me blogistit, hehe.

  Totta mitä juttelet orkideoista ja perhoskämmeköistä. Mieheni sai kerran orkidean lahjaksi ja siinähän ihailimme ja ihmettelimme kuukausimääriä kestävää kukintaa.

  Minäpä pistän korvan taakse nuo kertomasi hoito-ohjeet ja katselen jos hankkkisin perhoskämmekän :)

  ReplyDelete
 5. Rakasta syreenejä - minäkin. Minulla tuovat mieliin muistoja Karkun mummolasta, jossa pihaa reunusti pitkä ja tiheä syreeniaita!

  ReplyDelete
 6. Inna: Kuulostaa ihanalta - ja mainittakoon että minunkin mummoni oli kotoisin Karkusta :)

  ReplyDelete
 7. Onpa komeat syreenit ja ihana taulu!

  Minustakin syreenin tuoksu on hieno. Se ei ole niin päällekäyvä kuin tuomen ja kielon.

  Minun lempikukkatuoksuni ovat magnolia ja jasmiini. Ostan paljon niiden tuoksuisia saippuoita ja muita tuotteita. Suosikkikukkia on monia, esim. pieni lemmikki on niin suloinen.

  ReplyDelete
 8. Marjatta: Nauttikaamme siis syreenin tuoksusta niin kauan kuin sitä kestää. Mahtaako sitä olla olemassa saippuna tai parfyymina? Meillä on nyt ekaa kertaa tullut pihaan kielon kukkia, joten pääsen kokeilemaan miltä ne tuoksuvat. Olen unohtanut. Hassua sekin että eivät ole aiemmin kukkineet vaikka olen kieloa istuttanut vuosia sitten yhteen paikkaan. Lehdet ovat kyllä levinneet pontevasti. Tänä vuonna on hurjan paljon mainitsemaasi lemmikkiä. Se tulee lahjaksi. Siemenet lentäneet ties mistä :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.