Sunday, July 19, 2015

Kukkia ja koruja


Malva. Helvi-nimiseltä tutultani sain tuota ja istutin pihaamme. En tosin tuohon paikkaan mihin se on itsestään ilmestynyt ja kasvanut mahtavaksi pehkoksi nurmikkoon, yhden kukkapenkin viereen. Sade piiskasi sen alas, mutta taas on noussut. 


Näin kauniit helmet ostin pikkurahalla Malmintorin kirpparilta alkukesällä.


Samalla kerralla samasta paikasta ostin eri myyjältä tämän erikoisen violetin kaulakorun. Se on vanha, oli kuulunut hänen edesmenneelle anopilleen. Sain eurolla. 


Peurankello. Yhdestä astiataimena ostetusta kasvista on taianomaisesti ilmestynyt eri puolille kukkapenkkiä uusia yksilöitä. Ostos joka maksaa itsensä. Moneen vuoteen emme enää ole ostaneet uusia kasveja. Vaihtelemme kavereiden kanssa ja katselemme kun pihassa olevat kasvavat ja lisääntyvät. Helppoa, hauskaa, edullista ja kierrätyshenkistä. Toisinaan poimin luonnonkasvin kävelylenkin varrelta ja tuon meidän pihaan. 


4 comments:

 1. Kukat ovat ihmeellisiä vaeltajia. Itse olen tehnyt kukkalöytöjä lähimetsistä, kun ihmiset vievät kukkansa sinne. Yhden Malvankin olen pelastanut metsästä omaan kukkapenkkiin. Viimeiset löytöni olivat koko kukkapenkillinen Herttavuorenkilpiä heitettynä mätänemään metsään ja odottaessani koiran toimitusta metsässä katselin alas maahan (pelkään käärmeitä), huomasin ihan matalia maksaruohoja, ihania, jotka siirtyivät metsästä meidän katukiveyksen viereen. Terveisin multasormi ;)

  ReplyDelete
 2. Mai: Oletpa tosiaan oikea multasormi :) Kun katselen meidän pihan kasveja tulee ihan eri fiilis niistä jotka on ostettu valmiina ja toisaalta niistä joilla on joku tarina; kavereilta saadut, polun varrelta löydetyt, itse hoivatut. Ne joita on ostettu tai joita täällä kasvoi edellisten asukkaiden jäljiltä eivät säväytä sillä tavoin kuin omat.

  Vuorenkilven ja maksaruohot ovat kivoja ja helppoja. Meillä on molempia.

  ReplyDelete
 3. Kätevää, jos on ystäviä, joiden kanssa vaihtaa taimia :-) Ystäväpiirissäni ei ole puutarhasta tai taimista kiinnostuneita, joten asioin useita kertoja kasvukaudessa puutarhamyymälöissä.

  ReplyDelete
 4. Onnenpähkinä: Niin mekin teimme alkuaikoina talon ostettuamme, mutta sitten huomasimme että ei tarvitse. Omenapuun taimen ostimme pari vuotta sitten, mutta emme ole tainneet vuosiin ostaa muuta, paitsi tietenkin multaa, kasvutukia ja sen sellaista. Puutarhamyymälöissä on hauska käydä :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.