Thursday, July 23, 2015

Sinistä punaista valkoista


Blue red and white in our garden. And green of course.

Sininen kurjenkello.


Luulin että tämä punakukkainen väriminttuni on tukevakasvuista kunnes eilen näin äitini pihassa paljon rehevämpää ja pönäkämpää kasvua. Häneltä saatuja nämäkin ovat, mutta en ole kai hoitanut yhtä tarmokkaasti. En ottanut yhtään kuvia vanhempieni puutarhasta kun eilen vierailimme Tampereella. Oli sadepäivä.  Yritän korjata tilanteen seuraavalla kerralla. Äiti on hoidellut kasvejaan, puitaan ja pensaitaan 1980-luvulta asti jolloin he rakensivat talon ja pistivät puutarhan alulle.


Mikä ihme pökkelö tuohon on noussut? Kirpparilta ostamieni mehikasvien joukosta. Saa nähdä miten se edistyy. Aikoo kukkia, luulen. On kuin avaruusolento.


Meillä on pihassa myös violettikukkaista väriminttua. Se kukkii myöhemmin kuin tämä punainen. Mitenkähän onnistuisi jos laittaisi niitä toistensa lomaan ja violetti kukinta alkaisi siinä vaiheessä kun punaiset kehittävät jänniä syksyisiä versioita kukistaan?


Kurjenkelloja. Äidiltä saatuja nämäkin.  Vein hänelle eilen pisamakelloa johon hän ihastui.   Pisamakello. Kukkatötteröiden sisäpuolet ovat täplikkäät. 

4 comments:

 1. Ihmekukka. Näyttää siltä, kuin se osaisi sanoa jotakin.:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se sanoo: "Tervehdys, maan asukkaat. Saavun kaukaiselta planeetalta." :)

   Delete
 2. Minulla on samaa 'avaruuskukkaa', mutta siinä on neljä 'tötteröä'. En ole sitä istuttanut vaan on tullut sepelin mukana ja kasvaa ilman multaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tämä alkaa vaikuttaa yhä jännittävämmältä ! Ettäkö ilman multaa ? Meillä on niin valtavasti noita mehikasveja, että en tiedä mihin pistäisin. Nytpä kokeilen mullattomiin paikkoihin. Kiitos vinkistä :) Ai juu, äsken kävin pihassa ja huomasin että kaksi avaruuskukkaa oli auennut !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.