Friday, July 24, 2015

Susanna Gretz, Sinun vuorosi, Roope!


Kirjailija: Susanna Gretz
Teos: Sinun vuorosi, Roope!
Alkuperäisteos: It's Your Turn, Roger
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä (1985)
Suomennos: Marja Leena Laaksonen
Mistä sain: Kirpparilta
Yleisvaikutelma: Sikahauska

Kasvatuksellinen puoli tässä lastenkirjassa liittyy kotitöiden jakamiseen, tässä nimenomaisessa tarinassa pöydän kattamiseen. Olisi Roope-possun vuoro kattaa pöytä, mutta hän kokee sen niin hankalaksi ja vastentahtoiseksi että alkaa protestoida. Lukijakin voi todeta miten hankalaa sorkilla on tehdä töitä. Roope yrittää väittää että muissakaan perheissä ei tarvitse auttaa. Häntä kehoitetaan menemään katsomaan ja niin hän lähtee käymään talon muissa kerroksissa. 

Eri sikaperheet on piirretty niin valloittavan hauskasti ja vaihtelevasti että ei voi kuin ihastella. Yhdessä perheessä on mustia possuja jotka syövät kalansilmälientä. Meidän possumme kutsutaan pöytään, mutta hän lähtee sieltä lipettiin. Toisessa perheessä on älyttömän sottaista ja mutapannukakut maistuvat Roopen mielestä pahoilta. Taas hän livahtaa ulos. 
  


Kaikki kerrokset läpikäytyään ja useassa erilaisessa perheessä vierailtuaan - yhden sikaperheen jäsenet näyttävät villisioilta - Roope palaa omaan kotiinsa herkullisen ruuantuoksun houkuttamana. Jaska-setä on kattanut pöydän. Roope on oppinut arvokkaan läksyn naapureissa vierailtuaan ja lupaa kattaa pöydän huomenna.


Riemastuttavaa, kekseliästä, söpöä possuilua ja kamalaa sikailua.


Kirjaa myydään käytettynä 3 eurolla. Katso esimerkiksi täältä.


No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.