Wednesday, September 30, 2015

Anssi Keränen, Lossi-Lassi ja merten salaisuudet


Kirjailija ja kuvittaja: Anssi Keränen
Teos: Lossi-Lassi ja merten salaisuudet
Kustantaja: Tammi (2015)
Yleisarvio: Valloittava, omaperäinen

Kansikuva sen jo kertoo; kohta päästään merenalaisiin seikkailuihin. Ottakaa snorkkelit ja uimaräpylät esiin. 

Juonen kuvausta linkissä #kirja.

Kirjassa on 48 sivua. Tässä bloggauksessa teille pienet makupalat.


Alkuaukeamalla esitellään henkilöt ja kerrotaan edessäolevasta merentutkimusmatkasta. Olen tästä iloinen, koska saatan rauhassa omaa tahtiani lueskella ja katsella mitä on tulossa. Odotus ja valmistautuminen on yhtä kivaa kuin matkanteko. Hauska tietää että pian tavataan ainakin tiedenainen ja tuollainen tummaihoinen Tautou. Onpa tuo satamatyöntekijä kulmikas. Jotenkin legomainen. Onkohan hän ahtaaja, joka on erehdyksessä ahdannut itsensä puristuksiin?


Ai että naurattaa, kun kaverukset löytävät matkaevääksi tarkoitetut keksit ja hunajan eivätkä malta odottaa edes laivan lähtöä ennen kuin jo popsivat kupunsa täyteen. Pienet - ehkä isommatkin lukijat voivat ehkä samaistua tähän. Väritys on raikkaan sinivoittoista, mukana oranssia ja punaista. Huomaan palaavani usein katsomaan tuota palmujen ryhmää. Viehätyn siitä, miten värit on yhdistetty ja lehtien kääntöpuolet ja varjot saatu esiin. Sekä maanpäällisissä että vedenalaisissa kuvissaan tekijä on osannut hienosti piirtää ja maalata valoa, varjoa ja pimeyttä.


Voi surku! Miksi ihmiset roskaavat, sotkevat ja likaavat? "Lassi-Lossi kerää öljyä merestä tehokkaalla harjakeräimellä."

Merten suojelu on hyvä teema.


Teos herättää uteliaisuutta ja tiedonhalua  samalla kun se kertoo seikkailutarinan. Täytyy lähteä kesken kaiken googlettamaan mikä tarkkaan ottaen on koralliriutta. Hurmaavalle kirjalle hauska lopetus. Taka-aukeamalle on kerätty valokuvia tehdystä reissusta. Delfiinit olivat sympaattisia. Mukavia muistoja. Kivaa ! Mekin saimme olla tuolla mukana.

Antoisa lukukokemus kenelle tahansa, mutta jotnkin erityisesti viehättää ajatus yhteisestä isä - poika - lukutuokiosta. 

Voi tilata Adlibriksestä: LINKKI.

6 comments:

 1. Ai miten hieno ja opettavainen kirja...tällaisia lisää toivoo hän :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama fiilis minulla. Toivotaan että Anssi Keränen tekee jo seuraavaa kirjaa :)

   Delete
 2. Oi, onpa tässäkin kirjassa hauska kuvitus! Se on aina tärkeää.
  Tärkeä on myös aihe. Monet aikuisetkaan eivät tunnu muistavan, että lika ja roskat on aina jonkun puhdistettava ja kerättävä pois. Tästä aiheesta voisin jatkaa pitkäänkin, mutta lopetan nyt ajoissa. :D
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kummastelen aina ihmisiä jotka roskaavat. Silloin tälllöin kuulee roskaamisen jälkeen lausahduksen siivoojiin viitaten: "Siitähän heille maksetaan". Tuon olen kuullut jopa koululaisen suusta. Järkyttää.

   Onneksi on ympäristönsuojelua ja ympäristökasvatusta.

   Buon fine settimana :)

   Delete
 3. Itselleni tuntuu yhtä vieraalta heittää roska maahan kuin autoilla ilman turvavyötä. Valitettavasti olen huomannut, että on monia lapsia, jotka tekevät molempia. 😕 ehkä kirjat, joissa roskaamisen seuraukset näytetään, vetoavat joidenkin lasten empatiakykyyn ja auttavat vähentämään roskaamista....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvillä kirjoilla on vaikutusta, sen uskon ! Hurraa niille vanhemmille ja opettajille jotka saavat lapset lukemaan kirjoja.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.