Wednesday, September 16, 2015

Erikoiskoira Affen julkistamistilaisuus


Vuf vuf miten kiva uusi lastenkirja, jonka koiratkin voivat haukkua iloisesti tervetulleeksi. Kirjan innoittaja, karvainen kaveri Affe, nukkui pois joulukuussa, mutta elää todellisuuteen pohjaavassa kirjasarjassa. Nyt julkaistiin ensimmäinen osa, talviseikkailu. Kolme muuta on luvassa. 


Paola ja Pirjo Suhonen ottivat median edustajat vastaan kuvittajansa ja kustannusosakeyhtiö Tammen iki-ihanan porukan kanssa  hotelli Lilla Robertsin ravintolassa, missä yhdessä juhlimme julkkareita.

           
Tarinan henkilöitä. Helppo tunnistaa kuka Pirkko-täti on.               Pohjoismaista vaaleaa kauneutta. Oikealla kuvittaja Maija Mero.  Vasemmalla näytössä pyöri Affe-koira filmillä. 

Kirjan tietoja ynnä muuta linkissä #kirja.


Pressitilaisuus pidettiin aamupäivällä, joten tarjoilut koostuivat aamiais- ja brunssityyppisestä tarjoilusta. Lastenkirjaväki oli sinne sirotellut hauskaa lapsekasta joukkoon, kuten iso vaahtokarkki joka nököttää jugurtissani marjojen päällä. Pöytiä koristivat Affen kuvat valkoisissa kehyksissä. Minulla oli eri mukavaa pöytäseuraa; Oman Ajan toimittaja Helena, Petra S. ulkoministeriöstä ja Aleksi Radio Helsingistä. Helenan olin tavannut jo aikaisemmin WSOY:n sarjakuvatapahtumassa. Siitä on vielä jättekul postattavaa, kunhan uuden työni kiireet hellittävät. ( = Mamu-kotiäitien suomen opetus päiväkodissa. )

Blogikaveri Pihi nainen oli ollut paikalla. Kunpa olisin tiennyt ! Olisimme voineet tavata toisemme. Erään toisen blogistin tapasin pikaisesti, mutta en ole vielä löytänyt hänen blogiaan. Olisi pitänyt kirjoittaa blogin nimi muistiin. Väkeä oli aika tavalla, ja sen verran ahdasta pöytään istuuduttuani että en sitten enää saanut otetuksi kuvia, mutta saatoinpahan keskittyä kuuntelemaan kirjan tekijöiden ja kustantajan puheita. Sympaattisesti kertoilivat kirjan  tekemisen ja julkaisemisen vaiheista. 

Muutama kuva hotelli Lilla Robertsista, jonka tiloissa olimme. Tässä aikaisempia kuviani samasta paikasta samana päivänä; LINKKI

Olen lukenut Affen tarinan kertaalleen ja siitä varmaankin pian täällä tarinoin. Se on veikeä, mutta myös hiuksia nostattava, sillä Affe karkasi Lapissa omille teilleen ja sai kaikki pelästymään ja tuskailemaan. Älkää pelätkö. Hänet saatiin takaisin ja tarinalle hyvä loppu. Sitä loppua seuraa sitten kolme lisäosaa, Affe keväällä, kesällä ja syksyllä. 

4 comments:

 1. Oi, onpa taas kivan näköinen ja hauskasti kuvitettu kirja!
  Tuollaiset julkistamistilaisuudet taitavat olla aika mukavia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On niin mukava kirja että sitä selatessani junassa kotimatkalla melkein hihkaisin pari kertaa ääneen huomatessani jonkun yksityiskohdan kuvituksessa tai tarinassa.

   Julkkarit ovat niin mukavia että olen siellä kuin lapsi karkkikaupassa :) Lastenkirjojen kustantajat ilmeisesti myös; kustannuspäällikkö Leena Järvenpää sanoi puheessaan että heillä on kuin joulu aina kun uusi kirja tulee ulos!

   Delete
 2. Kiva tilaisuus varmasti! Mukavannäköinen kirja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kivaa ja kirja on sekä mukavan näköinen että mukavan tuntuinen kädessä - tarinasta puhumattakaan :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.