Monday, September 21, 2015

Paola ja Pirjo Suhonen, Erikoiskoira Affe


Kirjoittajat: Pirjo Suhonen ja Paola Suhonen
Teos: Erikoiskoira Affe
Alaotsikko: Talviseikkailu Lapissa
Kuvittaja: Maija Mero
Kustantaja: Tammi (2015)
Kovakantinen, 32 sivua, painaa 262 grammaa
Muuta: Perustuu oikean Affe-koiran oikeisiin vaiheisiin
Arvio Affesta: Valloittava vuffeli !


Adlibris. Esittely- ja tilaus: LINKKI

Kirjan tekijöiden ja oikean edesmenneen Affe-koiran kuvat näette aikaisemmasta blogipostauksestani, jossa kerroin kirjan julkaisutilaisuudesta 11.9. Osallistujat saivat tilaisuuden päätteeksi kukin oman kappaleensa kirjaa. Kiitos ! Tässä LINKKI.

Kuvittaja on onnistunut tuomaan esiin koiran elämäniloa, lämpöä, seikkailunhalua, tunneskaalaa - sanoisinko inhimillisyyttä. 


Tässä on havainnollisesti esitetty mistä Affe tykkää ja mistä ei. Saamme katsauksen koiran sielunelämään.   


Mitä? Maksapasteijanmakuista hammastahnaa? Voiko se olla totta? 


Affe haettiin pentuna virolaisesta koiratarhasta. Katsokaa miten se erottuu kaikista muista koirista. Selvästi oman tiensä kulkija.Lasten ja täti matkaavat yöjunalla Lappiin hiihtämään. Perillä he majoittuvat harmaaseen kelomökkiin ja ponkaisevat heti kirkkaaseen auringonpaisteeseen, hiihtoladuille ja lumienkeleitä tekemään. He palaavat autiomökkiin ja tajuavat että siellä ei ole sähköä. 

"Onneksi Pirkko on vanha partiolainen. Hän ottaa repustaan puukon ja vuolee ison kasan kiehisiä. Kohta kamiinassa räiskyy tuli." 

Kirjan kuviin on siroteltu kaikenlaista meidän aikakaudellemme tyypillistä tavaraa. Voimme tunnistaa tuttuja muotoja, kuoseja, tuotteita, esineitä. Airam-termos, Fjällräven-reppu, mutteripannu. Tämä viehätti minua kovasti.

Toinen itseeni vetoava juttu ovat kirjan sivuilta paistavat arvot: lapsen ja kotieläimen kaveruus, tädin ja lasten viettämä laatuaika, eläintensuojelu. Tarina pisti miettimään elämänlaatua mukavalla tavalla. 

Affen seikkailuista on blogannut myös Pihi nainen alias Leila Saarivirta, jonka hitaan elämän opas Rikas elämä on juuri ilmestymässä. Tässä hänen jutusteluaan Affesta: LINKKI

Karmaiseva juonenkäänne oli kun Affe säntäsi Lapissa maisemaan ja katosi sinne. Kirja siis perustuu tositapahtumiin eli on ollut hirveät tunnelmat elävässä elämässä yhdessä vaiheessa. 

Kirja on lämminhenkinen ja todentuntuinen. Menen sunnuntaina 5-vuotiaan pikkuystäväni Lucían syntymäpäiville. Hän saa minulta lahjaksi Affe-kirjan ja pehmokoiran.
Tältä Affe näytti oikeasti. Söpö.

2 comments:

  1. Veikkaan tämän kirjan olevan oikein mieluisa lahja 5-vuotiaalle. Meillä samanikäiset kuulijat pitivät Affen seikkailusta kovasti. Postauksesi innoittamana pitääkin tarkastella kuvituksen yksityiskohtia vielä tarkemmin. Ja kiitos linkityksestä. :)

    ReplyDelete
  2. Minäkin uskon että on mieluisa lahja, ja aion todennäköisesti antaa Affen toisellekin 5-vuotiaalle marraskuussa kun hänellä on syntymäpäivä.

    Jep, nuo yksityskohdat ovat luku sinänsä ja ansaitsevat erityishuomiomme :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.