Saturday, November 21, 2015

Joulujuttuja 5


Kieltenopettajan varastoihin on kertynyt Englantia puhuvien maiden perinteisiä kertomuksia, runoja ja lauluja kauniine kuvituksineen. Otan näitä esiin joka vuosi. 


Vanha pahvinen talvinen suklaarasia on mitä sopivin paikka kivoille pakettikorteille ja jouluaiheisille kiiltokuville. Pienessä sekamelskassa joten enpä nyt tässä raota kantta teille, enkä vielä itsellekään. Aion ehtiessäni järjestellä sisältöä. Siellä on ainakin kaksi isoa enkelikiiltokuvaa, peräisin lapsuusajoilta. 


Pikku joulupata on kohtalaisen vanha esine, ostettu avioliiton alkuaikoina. Sitä ollaan käytetty sekä ruokapöydässä jouluna että sivupöydällä täytettynä pähkinöillä ja rusinoilla. Ei oteta esiin ihan joka joulu. Toisaalta se sopii muuhunkin vuodenaikaan.


Tässä boxissa säilytän jouluaiheisia englannin tuntien monisteita. Saimme suklaarasian pari vuotta sitten kun iranilainen ystävämme tuli Suomeen Armeniasta, missä hän opiskelee tätä nykyä. Erittäin kivasti rasian kannessa lukee "Suloisia aarteita"; niitähän nuo joulujutut ovat. Suklaat on syöty, mutta kiva rasia säilyy vielä monta vuotta. On varmaan vielä ehjä kun Noushin saa opinnot päätökseen.   


6 comments:

 1. Joulunodotustunnelma vain tiivistyy... :)
  Itselleni on varmaan suomalais-pohjoismainen joulu kaikkein rakkain, mutta anglosaksinen tulee hyvänä kakkosena. Englanninkieliset kauneimmat joululaulut kirkossa liikuttivat viimeksi enemmän kuin suomenkieliset.
  Suloinen joulupata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tiivistyypä hyvinkin :D

   Lauloimme aikanaan koulussa joululauluja suomeksi, mutta sittemmin olen
   eri kieliä opettaessani tutustunut muunkielisiin. Omista cd-kokoelmista ei
   löydy yhtään suomalaista laulua. Pitäisi varmaan hankkia, tai ainakin opetella,
   kun nykyään opetan suomea ulkomaalaisille ! :)

   On totta että monet joulun laulut liikuttavat <3

   Delete
 2. ♥on mukavaa, kun on joitain astioitakin ihan vain joulua varten.

  ReplyDelete
 3. Ihania joulujuttuja. Minullakin on jouluastioita. Tasha Tudor (1915-2008) & hänen puutarhansa ovat tutut sisustuslehtien haastatteluista - kauan sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ahaa, taitaa olla monipuolinen ja luova lahjakkuus :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.