Thursday, February 25, 2016

Lumiukkoja


Näin muhkea lumiukko komeilee seinällä meidän päiväkodissa. Lastenhoitaja Liisa on sen askarrellut. En nyt muista olivatko napit mausteneilikoita vai pippureita. Katson ensi viikolla tarkemmin. 


Suomen tuntien alussa laulamme ja leikimme äitien ja lasten kanssa "Lumiukot marssivat". Se on yhdessäolon ja ryhmäytymisen lisäksi hyvä kielen opetukseenkin, koska siinä saadaan verbejä; "tanssivat", "hiipivät", "seisovat". 


Olen parina jouluntienoona askarrellut tuollaisia lumiukkokortteja. Valkoista paperia sain virallisista kirjekuorista, joissa esimerkiksi verovirasto ja vakuutusyhtiöt lähettävät kansalaisille postia.  

En ole tänä talvena tehnyt ulkona lumiukkoa lapsikavereitten kanssa, koska en ole flunssaisena halunnut kutsua heitä käymään, mutta lumiukkokelejä on helmikuussa riittänyt. Kävelylenkillä näin eilen yhdessä pihassa ison taidokkaasti rakennetun lumiukon. Jos olisin kehdannut, olisin ottanut valokuvan. Oletteko tehneet lumiukkoja? 

4 comments:

 1. Onpa teidän päiväkodissa viihtyisän näköistä ja hieno lumiukko seinällä. Tuollaiset pienet pöydät ja tuolit näyttävät aina yhtä suloisilta.
  Sinun lumiukkosi ovat ihanan pulleita. :)
  Täällä ei ole oikeastaan ollut lumiukkokelejä. Sen verran on pakkasta, että lumi on keveää ja harvinaisen mukavaa lapioitavaa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minustakin siellä on erityisen viihtyisää. Olemme kahdessa huoneessa joista toinen on olohuoneen näköinen. Siellä opetan suomea, mutta tässä huoneessa meillä on esim.
   päättäjäiset ja askartelukerrat.

   Tosiaan, lumiukoissa on erilaisia pulleuden asteita :)

   Meillä Etelä-Suomessa on satanut harvinaisen vähän lunta tänä talvena. Eipä olla
   jouduttu lumitöihin montakaan kertaa. Silloin lumi on ollut fantastisen kevyttä.
   Nyt on viikon verran lämpötila vaihdellut nollan molemmin puolin. Tänään on
   kamalan liukasta.

   Delete
 2. Oikein ihana lumiukkoherra :) Me askarreltiin ennen joulua lumiukkoja, joilla oli tonttulakki päässä. Joku halusi kuitenkin laittaa sen silinterihatun ja sai tehdä niin. Meidän vastapäisellä pihalla seisoo oikein hieno lumiukkopariskunta ilahduttamassa meitä joka päivä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mainioita muunnoksia tavanomaisesta lumiukosta tuo tonttulakkinen ja myös pariskunta.
   Voisihan sitä oikeastaan tehdä vaikka kokonaisen perheen lumesta :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.